Kasvua kansainvälisistä osaajista -palvelu auttaa yritystäsi kansainvälisen osaajan löytämisessä ja rekrytoinnissa. Kauttamme avautuvat laajat tuki- ja neuvontapalvelut yrityksille ja myös Turun seudulle asettuville osaajille.

Autamme

  • Tavoittamaan kansainväliset erityisasiantuntijat, tutkijat ja opiskelijat Suomessa ja ulkomailla
  • Kansainväliseen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä
  • Kansainvälisen työyhteisön kehittämisessä

Tarjoamme

  • Työnantajia ja osaajia yhdistäviä matchmaking- ja rekrytointitapahtumia
  • Tietoa rekrytointeihin liittyvistä taloudellisista tuista
  • Kansainvälisille osaajille linkkejä hyödyllisiin palveluihin ja ammatillisiin verkostoihin

Kansainvälisten osaajien houkuttelu

Osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen on Turun seudun yritysten kasvun kannalta aivan keskeistä. Kaikkia yritysten tarvitsemia asiantuntijoita ei kuitenkaan löydy Suomesta, joten huippuosaajia on houkuteltava maailmalta. Korkeakoulutuksen lisääminen, ja Suomessa jo olevien kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden pitäminen Suomessa onkin entistä tärkeämpää.  

Tukea kansainvälisen osaajan löytämiseen UNICOM – Uniting Companies and International University Talents

Kansainvälisen osaajan rekrytointi ja relokaatio

Kansainvälisessä rekrytoinnissa on omat huomioitavat asiansa. Talent Boost -verkosto Turun seudulla tarjoaa yrityksille apua kansainvälisten osaajien houkutteluun ja rekrytointiin. Useiden kansainvälisten tutkimusten mukaan etenkin kulttuurinen diversiteetti on kasvattanut selkeästi yritysten mahdollisuuksia saavuttaa keskimääräistä parempia tuloksia. 

Palveluita yrityksille

Verkostoja ja palveluja uudelle työntekijälle

Uudelle työntekijälle on tärkeää tarjota tukea, jotta elämän muuttaminen uuteen maahan sujuu hyvin. Usein palkatun osaajan mukana Suomeen muuttaa hänen puolisonsa ja lapsensa, ja heidän viihtyvyytensä vaikuttaa myös siihen saadaanko osaaja pidettyä Suomessa ja uudessa työssään. Kaikille avoimia tilaisuuksia ja palveluja on tarjolla koko ajan enemmän. 

Palveluita työntekijälle

Tapahtumat ja uutiset

Talent Boost -verkosto tarjoaa tilaisuuksia yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita palkkaamaan kansainvälisiä osaajia tukemaan kasvua ja kehitystä. Tilaisuuksissa kerrotaan tarjolla olevista palveluista ja työkaluista. Verkosto järjestää lisäksi matchmaking-tilaisuuksia, joissa yritys voi löytää osaajia esimerkiksi kansainvälisten opiskelijoiden joukosta. 

Tulevat yrityksille suunnatut tapahtumat Tulevat kansainvälisille osaajille suunnatut tapahtumat Osaavaan työvoimaan liittyvät uutiset

TUTUSTU MYÖS NÄIHIN