Palvelut, tilaisuudet ja oppaat uudelle työntekijälle

International House Turku

International House Turku kokoaa yhteen kotoutumisen edistämistä ja tukemista sekä kansainvälisten osaajien houkuttelua tarjoavat neuvonta- ja ohjauspalvelut Turussa ja Turun alueella. Palveluita tarjotaan monikielisesti ja monikanavaisesti matalalla kynnyksellä.

Career in Turku & Southwest Finland -sivusto 

Career in Turku & Southwest Finland -sivustolle on kerätty Lounais-Suomen alueen tietoa englanniksi. Sivustolta löytyy kansainväliselle osaajalle tärkeää tietoa alueen kv-osaajille suunnatuista palveluista, ohjeita asettautumiseen, tapahtumakalenteri, uutisia ja yhteystietoja.

Welcome to Turku! -tilaisuudet 

Tilaisuudet on tarkoitettu seudulle hiljattain muuttaneille kansainvälisille osaajille. Tilaisuudet tarjoavat mahdollisuuden verkostoitumiseen myös Turun seudulla pidempään asuneille ulkomaalaisille. Tietoa seuraavista tilaisuuksista löytyy tapahtumakalenterista ja Career in Southwest Finland -sivuilta. 

Tervetuloa Suomeen -opas 

Selkeä ja kotoutumislain mukainen tietopaketti. Oppaan tarkoituksena on auttaa Suomeen asettumisen alkuvaiheessa. Oppaassa on tietoa muun muassa asumisesta, työnteosta ja viranomaisista sekä perustietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista. Opas on saatavilla usealla kielellä. Lataa koko opas tai lyhyempi esite työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta. 

Näin varmistat ulkomaisen työntekijän sujuvan aloituksen työssä

Kattavat ohjeet palkkaamiseen löydät maksuttomasta Kansainvälisen rekrytoinnin oppaasta:

Verkostot osaajille Suomessa

Paikalliset verkostot ovat tärkeitä, jotta uusi työntekijä kokee itsensä tervetulleeksi. Uusille työntekijöille ja heidän perheilleen voi vinkata esimerkiksi seuraavia kanavia: 

Kielikoulutusta työntekijöille 

Finnishcourses.fi -internetpalveluun kootaan kaikkien koulutusten järjestäjien suomen kielen kurssitarjonta. Sivuja voivat hyödyntää opiskelijat, opettajat ja muut koulutuksista kiinnostuneet tahot. 

Hae yrityksesi tarpeisiin räätälöityä kielikoulutusta. Työpaikkasuomen / työpaikkaruotsin tavoitteena on edistää yrityksen ulkomaalaistaustaisen henkilöstön valmiuksia selviytyä arjen työtehtävistään suomen / ruotsin kielellä. Palvelu soveltuu niin pienten, keskisuurten kuin suurten yritysten tarpeisiin. 

TUTUSTU MYÖS NÄIHIN