Turun seutu tervehtii ilolla jokaista yrittäjää, työntekijää, opiskelijaa ja seutumme asukasta. Toivotamme lämmöllä tervetulleiksi uudet osaajat, yritykset ja investoinnit Suomen dynaamisimmalle alueelle, jolla on vuosisatoja pitkät perinteet kansainvälisesti merkittävien tuotteiden ja palvelujen kehittämisessä ja kaupallistamisessa. Kansainväliset yritykset arvostavat erityisesti toimintaympäristömme turvallisuutta, vakautta, puhtautta ja ennakoitavuutta.

Olemme erityisen ylpeitä monialaisuudestamme, rohkeudestamme ja poikkeuksellisen vahvasta elinkeinotoimijoiden yhteishengestä, joka tarjoaa yritys- ja innovaatiotoiminnalle vahvat lähtökohdat. Alueen korkeakoulujen ja kuntien määrätietoinen työ alueen kärkialojen hyväksi luo yrityksille loistavat edellytykset tulevaisuuden kestävälle kasvulle.

Kansainvälistä osaamista ja innovatiivisuutta edustavat kärkialat

Näillä aloilla toimivat kasvuyritykset tarjoavat monia houkuttelevia ura- ja sijoitusmahdollisuuksia. Sivun alalaidasta löydät suoran kontaktisi. Kysy lisää!

Biotalous, Cleantech ja kiertotalous Lääkekehitys, diagnostiikka, terveysteknologia ja elintarvikkeet Laivanrakennus, suunnittelu ja meriliikenteen kehitys Matkailu, AV-tuotannot ja peliteollisuus Valmistava teollisuus ja uudet teknologiat
Turun seutu karttakuva.

Tutustu Turun seudun startup- yhteisöön

Turun seudun startup-yritysten määrä kasvaa kovaa tahtia. Tarjoamme startupeille tukea kaikissa vaiheissa, toiminnan käynnistämisestä suuriin yhteistyökuvioihin. Tule mukaan paikallisen startup-yhteisö SparkUpin toimintaan ja tutustu Turun koko startup-ekosysteemiin yrittäjien ja sijoittajien itse koostamassa avoimessa Dealroom-tietokannassa.

SparkUp startup-yhteisö (sparkup.fi) Dealroom (englanniksi) Startupit Turun seudulla
Tutustu Turun seudun yrityksiin osoitteessa turkubusinessregion.yrityshakemistot.fi

Turun seutu tarjoaa upeita uramahdollisuuksia

Muiden Suomen ja pohjoismaisten kasvukeskusten tavoin toivotamme kasvun tueksi jatkuvasti lisää osaavaa työvoimaa tervetulleeksi. Kansainvälisille osaajille arvokasta tietoa Turun seudusta löydät Career in Southwest Finland -sivustolta. Sivut tarjoavat myös yrityksille erinomaisen kanavan kertoa kansainvälisille osaajille soveltuvista avoimista työpaikoista.

 

Siirry Career in Southwest Finland -sivustolle

Turun seutukunta

Turun seutukuntaan kuuluu yksitoista kuntaa. Keskuskaupunki Turun lisäksi seutukuntaan kuuluvat Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko ja Sauvo. Turun seudulla toimii kuusi tiede- ja ammattikorkeakoulua, ja seutumme noin 340 000 asukkaasta jopa 47 000 on opiskelijoita.

Keskuskaupunkiamme Turkua kehitetään valtavin harppauksin kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa vuoteen 2029 mennessä. Kansainvälinen Turun Tiedepuisto, meri- ja valmistavan teollisuuden keskittymä Blue Industry Park, Turun ratapiha-alueelle kaavailtu elämys- ja tapahtumakeskittymä sekä Turun uusi keskustavisio antavat vauhtia Turun seudun tulevaisuudelle. Naantalin jalostamoalueelle muodostuvalla Green Industry Parkilla on hyvät lähtökohdat kehittyä uudeksi bio- ja kiertotalouden teollisuuden keskittymäksi.

Katso tästä linkistä myös Toimitilat ja tontit -sivu!

Turun seudun kunnat karttakuva.
Etsitkö toimitilaa Turun seudulta?
klikkaa tästä turkubusinessregion.toimitilapalvelut.fi