Yksi päätyy yrittäjäksi pitkän harkinnan tuloksena, toinen nopeasti kipinän sytyttyä. Joskus yrittäjyys on harkinnanarvoinen vaihtoehto työelämän muutostilanteessa. Olemme tukenasi yritystoiminnan käynnistämisessä sekä tämän jälkeen kaikissa yrittäjäurasi käänteissä.

Ideasta yritykseksi -videosarja

Ideasta yritykseksi -videosarja auttaa yritystoiminnan aloittamisessa Turun seudulla. Videoissa käsitellään aiheita yritysmuodoista ja liiketoimintasuunnitelman laatimisesta kirjanpitoon ja vakuutuksiin. Haluatko yksilöllistä opastusta yrityksen perustamiseen? Kun olet katsonut videot, varaa aika kahdenkeskiseen tapaamiseen yritysneuvojamme kanssa.

Ideasta yritykseksi -videosarjaan

Startti-infosta eväitä yrittäjyyteen

Tule mukaan Startti-infoon, jossa saat kattavan tietopaketin yrittäjyydestä. Järjestämme Startti-infon kaksi kertaa kuukaudessa. Sen jälkeen voit jatkaa ideasi työstöä Starttipajassa tai varata ajan henkilökohtaiseen perustamisneuvontaan yritysneuvojaltamme.

Tervetuloa Startti-infoon

Starttipajasta neuvoja

Starttipaja on kahden työpajan kokonaisuus, jossa valmennamme alkavia yrittäjiä laatimaan liiketoimintasuunnitelman ja laskelmat.

Starttipaja

Henkilökohtaista perustamisneuvontaa

Startti-infoon ja mahdollisesti myös Starttipajaan osallistuttuasi voit varata yritysneuvojallemme ajan henkilökohtaiseen perustamisneuvontaan. Yritysneuvojiemme tukena ovat liikeideastasi riippuen myös kasvuvalmentajamme sekä erityisaloihin perehtyneet asiantuntijamme.

Perustamisneuvonta

Maksutonta asiantuntija-apua yksityissektorilta

Turun seudun Yrityspalveluyhdistyksen jäsenyritykset tarjoavat maksuttoman neuvontakerran esimerkiksi rahoitus-, juridiikka- tai vakuutusasioihin liittyen. Kysy lisätietoja lähetemahdollisuudesta yritysneuvojilta ja kasvuvalmentajilta.

Maksutonta asiantuntija-apua yksityissektorilta

StartingUp selvittää kasvu- ja kansainvälistymispotentiaalia

Kasvuhakuisille ja kansainvälisille markkinoille tähtääville startup-tiimeille ja -yrityksille tarjoamme kaksiosaisen pienryhmätyöpajan, jota kutsumme nimellä StartingUp. Kasvuvalmentajiemme johdolla pajassa keskitytään liikeideoiden toteutettavuuteen, potentiaaliin ja skaalautuvuuteen.

StartingUp

Kiihdytysohjelmat ovat ponnahduslautasi startup-maailmaan

Startup-yrityksille suunnattu englanninkielinen kiihdytysohjelma BusinessUp tarjoaa intensiivisen, 10 viikkoa kestävän sparrauksen. Vertaistuki, omat mentorit ja kansainvälisyys ovat keskeinen osa tätä englanninkielistä ohjelmaa. Muista myös Boost Turku ry:n kiihdytysohjelma Startup Journey.

Kiihdytysohjelmat

Toimitiloja kaikenkokoisille yrityksille

Aloittelevalle yrittäjälle saattaa riittää työpiste omassa kodissa, mutta moni etsii työpistettä ja yhteisöä myös kodin ulkopuolelta. Joskus yritysideaan liittyy keskeisesti hyvien asiakasvirtojen lähellä sijaitsevan toimitilan löytäminen.

Toimitilat ja tontit

Uusyritysneuvonnassa kirjattiin vuonna 2022

774 uutta asiakasta
1300 asiakasneuvontaa
479 perustettua uutta yritystä

Startupit kiihdytysohjelmissa ja alueella 2022

11 BusinessUpiin osallistunutta tiimiä/startupia
8 tiimiä Northbound Startups-ohjelmassa
125 tunnistettua aktiivista startupia Turun seudulla historian ensimmäisessä startup-selvityksessä