Ideasta yritykseksi -videosarja auttaa yritystoiminnan aloittamisessa Turun seudulla. Videoissa käsitellään aiheita yritysmuodoista ja liiketoimintasuunnitelman laatimisesta kirjanpitoon ja vakuutuksiin. Haluatko yksilöllistä opastusta yrityksen perustamiseen? Kun olet katsonut videot, varaa aika kahdenkeskiseen tapaamiseen yritysneuvojamme kanssa.

Yritysmuodot

Perustaessasi yritystä sinun tulee valita itsellesi sopivin yritysmuoto. Tällä videolla tutustumme eri yritysmuotoihin. Annamme sinulle vinkkejä, mitä asioita kannattaa pohtia, kun valitset sinulle sopivaa yritysmuotoa.

Liiketoimintasuunnitelma – yrityksesi menestykseksi!

Kun aloittelet omaa liiketoimintaa, tarvitset liiketoimintasuunnitelman, joka kertoo liikeideasi pähkinänkuoressa. Tällä videolla kerromme sinulle liiketoimintasuunnitelmasta ja saat myös vinkkejä oman suunnitelmasi tekemiseen.

Liiketoiminnan laskelmat ja kannattavuus

Laskelmien avulla pystyt arvioimaan yrityksesi kannattavuutta sekä miten paljon rahaa tarvitset, jotta voit aloittaa liiketoiminnan. Laskelmat auttavat myös hinnoittelun ja myynnin suunnittelussa. Tällä videolla käymme läpi laskelmia, kuten kannattavuuslaskelmaa sekä rahoituslaskelmaa. Pohdimme myös erilaisia rahoitusvaihtoehtoja.

Kannattavuuslaskelma – lataa pohja tästä.

Tuloverotus ja arvonlisävero

Suomessa kaikki yritykset maksavat tuloveroa yrityksen tuloksen perusteella. Tuloverot maksetaan pääasiassa ennakkoveroina. Arvonlisävero on kuluttajalle suunnattu vero, joka lisätään melkein jokaiseen palveluun tai tuotteeseen. Tällä videolla käymme läpi yrityksen tuloverotusta sekä arvonlisäveroa. Tutustumme myös erilaisiin rekistereihin, joihin yritys on mahdollisesti lisättävä.

Vapaaehtoiset ja pakolliset vakuutukset

Kun aloitat yritystoiminnan, varmista, että yrityksesi vakuutusturva on ajan tasalla. Yrittäjän henkilökohtaiset vakuutukset eivät kata yritystoimintaa koskevia vahinkoja. Toiminnan laajuus ja toimiala vaikuttaa tarvittavaan vakuutusturvaan. Tällä videolla kerromme sinulle yrittäjän pakollisista vakuutuksista ja annamme tietoa myös vapaaehtoisista vakuutuksista, joilla voit turvata yrityksesi odottamattomissa tilanteissa.

Yrittäjän sosiaaliturva – Starttiraha ja yrittäjän työttömyysturva

Uutena yrittäjänä on tärkeää huolehtia sosiaali- ja työttömyysturvasta. Tällä videolla kerromme starttirahasta ja yrittäjän työttömyysturvasta. Kerromme myös niihin liittyvistä ehdoista.

Rekisteröinti ja lupa-asiat

Sinun täytyy rekisteröidä yrityksesi, jotta sen toiminta on virallista. Tarvittavat dokumentit ja rekisteröimistapa riippuvat valitsemastasi yritysmuodosta. Tällä videolla kerromme, miten yritys rekisteröidään ja miten ilmoittaudut tarvittaviin rekistereihin.

Kirjanpito

Suomessa kaikki yritykset ovat velvollisia huolehtimaan kirjanpidosta. Kirjanpidon tehtävä on tuottaa tietoa yrityksen taloudesta. Yritysverotus on hyvin säänneltyä, ja sitä myös seurataan. Tällä videolla käymme läpi yrityksen kirjanpitoa sekä kirjapitolaissa säädetyt vaatimukset.