Turun seutu on suomalaisen meriteollisuuden merkittävin keskittymä

Turun seutu tunnetaan maailman suurimmista risteilylaivoista ja älykkäiden, autonomisten laivojen kehitystoiminnasta. Tulevaisuutta suunnitellaan, kehitetään ja rakennetaan meriteollisuuden yrityksissä, tiiviissä yhteistyössä yritysten ja alueen korkeakoulujen välillä sekä Turun Blue Industry Parkissa, joka tähyää Euroopan johtavaksi merellisen osaamisen tuotanto- ja innovaatiokeskittymäksi.

Laivanrakennuksen perinteet Turussa ulottuvat 1700-luvulle. Nykyään ala työllistää 8 000 henkilöä n. 400 yrityksessä, joiden ansiosta Turun seutu on suomalaisen meriteollisuuden merkittävin tuotannollinen keskittymä. Lähes joka kolmas Suomessa toimiva meriteollisuusyritys sijaitsee Turun talousalueella.

Vahvan laivanrakennusteollisuuden rinnalla alueellamme on pitkä osaaminen myös offshore- ja arktisen teknologian alueilla.

MaritimeTurku on yhteistyöverkostomme

Merellisen osaamisen ja innovaatiotoiminnan ympärille muodostunut vahva yhteistyöverkosto, MaritimeTurku, palvelee monipuolisesti alan tutkimus-, kehitys- ja liiketoimintatarpeita. Tulevaisuuden globaalit markkinahaasteet ja ilmastonmuutos edellyttävät jatkuvaa uudistumista sekä uutta, kansainvälistä verkostoitumista ja tutkimuksen ja liiketoiminnan löytöretkiä. Meriteollisuuden tulevaisuutta rakentavat myös alueemme neljä alalle kouluttavaa korkeakoulua ja yliopistoa.

Mitä on MaritimeTurku? – katso video

Katso videolta, mitä on MaritimeTurku (ääni ja tekstitys englanniksi)

MaritimeTurku-verkoston veturiyritys on Meyer Turku Oy, jonka tilauskirjat ulottuvat vuoteen 2026. Muita merkittäviä toimijoita ovat mm. Kongsberg Maritime Finland Oy, Mobimar, Admares, Wärtsilä, Meriaura, Naval Interior Team, Åboa Mare, Awake.ai ja VTT Senseway.

Seudullamme on mielenkiintoisia uramahdollisuuksia osaajille. Näistä löydä arvokasta tietoa osoitteesta Career in Southwest Finland -sivustolta.

Meriteollisuus tarjoaa Turun seudulla myös runsaasti työmahdollisuuksia. Kasvua kansainvälisistä osaajista -palvelumme auttaa työvoimaa hakevia yrityksiä ja markkinoi Turun seutua kansainvälisille osaajille.

Asiantuntijamme käytettävissä, ota yhteyttä!

Lounais-Suomen meriklusterin yritykset

5 telakkaa
15 varustamoa
20 suunnittelutoimistoa
600 alan verkostoyritystä

Lounais-Suomen meriklusteri

3.3 miljardia euroa liikevaihtoa
27 % Suomen meriteollisuuden työpaikoista
11000 työntekijää ja toimihenkilöä

TUTUSTU MYÖS MUIHIN TURUN SEUDUN VAHVUUKSIIN