Suomen vahvin life science -alan osaamiskeskittymä ja liiketoiminnan edelläkävijä

HealthTurku on Suomen johtava lääketeollisuuden, diagnostiikan ja terveysteknologian osaamiskeskus ja elintarviketutkimuksen edelläkävijä.

Suomi on yksi maailman vahvimmista terveysteknologian talouksista, ja terveystutkimuksen ja -tuotekehityksen ekosysteemimme on yksi parhaista. Suomessa tutkijoiden, insinöörien ja viimeisimmän teknologian saatavuus sekä yritysten ja korkeakoulujen yhteistyö on maailman kärkeä.

HealthTurun yritykset edustavat monipuolisesti alan teollisuutta kansainvälisistä huippuluokan lääke- ja diagnostiikkayrityksistä aina lupaaviin huipputeknologian startup-yrityksiin. Suurin osa Suomen kansainvälisille lääkemarkkinoille kehitetyistä innovatiivisista alkuperäislääkkeistä on peräisin Turusta. Yrityksemme ovat kansainvälisiä markkinajohtajia esimerkiksi vastasyntyneiden vauvojen ja äitien seulontaan käytettävien testien ja instrumenttien tuotannossa, sydänmerkkiaineissa ja ehkäisykapseleiden kehittämisessä ja valmistamisessa. Tulevaisuuden laadukkaiden ja terveellisten elintarvikkeiden vaatima poikkitieteellinen osaaminen on keskitetty Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskukseen.

Merkittäviä lääkekehitys- ja diagnostiikka-alan yrityksiä Turun seudulla ovat mm. BayerBiovianFaron PharmaceuticalsOrganon FinlandHytestOrion ja Revvity sekä elintarvikepuolella Eckes Granini, HKScanNestle ja Raisio.

Tutustu HealthTurku-yrityksiimme ja muihin Turun alueen yrityksiin yrityshakemistomme avulla. Tutustu Turun seudun Health ekosysteemin karttaan.

Terveyskampus Turku yhdistää eri toimijat

HealthTurun ekosysteemi perustuu vahvaan, viimeisintä teknologiaa hyödyntävään infrastruktuuriin ja tutkimusympäristöön, joita koordinoi Health Campus Turku. Se tarjoaa lukuisia testaus- ja simulaatioalustoja yrityksille. Nämä löytyvät uudelta TERTTU-testaus- ja kehitysalustalta.

Cluster Management Excellence Bronze label
ECEI Bronze Label

Keskittymämme isännöi myös uniikkia Werstas Labs -kokonaisuutta, joka tarjoaa laboratoriotilaa ja -palveluita life science- ja terveysalan yrityksille. Lisäksi koordinoimme kansallista ProHealth Growth -kasvuohjelmaa, joka keskittyy ammattimaisen terveydenhuollon tuotteisiin ja palveluihin.

Olemme ylpeitä European Cluster Excellence Initiativen meille myöntämästä klusterihallinnon sertifikaatista.

Kansallista ja poikkikansallista yhteistyötä

Edistääksemme yritystemme kansainvälisiä asiakas- ja yhteistyökumppanuuksia HealthTurku toimii aktiivisesti seuraavissa verkoistoissa: ScanBalt BioRegion, Council of European BioRegions (CEBR) ja Enterprise Europe Network.

Osallistumme myös erilaisiin kansallisiin ja EU-rahoitteisiin projekteihin, jotka keskittyvät paikallisten life science -yritysten innovaatiokyvyn ja liiketoimintamahdollisuuksien parantamiseen.

Merkittävimpiin aloitteisiimme kuuluvat Kansallisen Lääkekehityskeskuksen tukemisen ohella mm. synteettisen terveysdatan sovellukset, nykyaikaisen lääkevalmistuksen lisääminen ja tulevaisuuden sairaalalaivojen konseptointi.

Eurooppalainen digitaalinen innovaatiohubi (EDIH) HealthHub Finland on konsortio, joka auttaa pk-yrityksiä digitalisoitumaan ja kehittämään uutta terveysdataan perustuvaa liiketoimintaa. Se kokoaa huippuasiantuntijoita ympäri maan yritysten avuksi, jotta kynnys luoda uusia terveysdataan perustuvia innovaatioita olisi entistä matalampi.

Turku Science Parkin lisäksi HealthHub Finlandissa ovat mukana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Suomen Biopankkien Osuuskunta – FINBB, Business Tampere, Kuopio Health, Kajaanin ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto ja Business Oulu.

Mitä on HealthTurku? – katso video

Katso videolta, mitä on HealthTurku (ääni ja tekstitys englanniksi)

Vaikuttavaa verkostoitumista

HealthTurku on menestyvä life science -yhteisö, joka kohtaa etenkin lukuisissa tapahtumissa ja työpajoissa, joita järjestetään ympäri vuoden. Merkittävimmät tapahtumamme ovat:

Turun alue tarjoaa laaja-alaisesti erilaisia palveluja kasvuun suuntautuneille yrityksille (esimerkiksi mahdollisuuden tulla mukaan yhteistoteutettaville messu- ja vienninedistämismatkoille.)

Lisäksi alue tarjoaa life science -ammattilaisille kiehtovia uramahdollisuuksia! Lue lisää Career in Southwest Finland -sivustolta.

HealthTurku -yhteisö

5700 teollista työpaikkaa
1000 tutkijaa yli sadassa tutkimusryhmässä
1000 opiskelijaa valmistuu alalle vuosittain

Maakunnan life science -teollisuus

70 % Suomen lääkeviennistä
20 % Varsinais-Suomen teollisesta työvoimasta
50 % Suomen diagnostiikkaviennistä

TUTUSTU MYÖS MUIHIN TURUN SEUDUN VAHVUUKSIIN