Ulkopuolinen apu helpotti kansainvälistä rekrytointiprosessia

|

Talent Acquisition Specialist Johanna Varjonen Telesteltä kertoo, miten he palkkasivat ICT-alan ammattilaisia Filippiineiltä ja miten Barona auttoi heitä prosessissa.

Miten Teleste päätyi palkkaamaan kolme ICT-alan ammattilaista Filippiineiltä?

Alun perin pyrimme rekrytoimaan ICT-osaajia Suomesta, mutta päätimme laajentaa hakua tekemällä yhteistyötä Baronan kanssa. He ehdottivat, että Filippiineillä on paljon ICT-alan ammattilaisia, joten päätimme tutkia myös tätä vaihtoehtoa.

Angelo Villasantan mielestä tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiselle on erittäin jännittävää päästä työskentelemään yrityksen ydinteknologian parissa.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Teleste käytti rekrytointi- ja relokaatiopalveluja kansainvälisten osaajien palkkaamisessa. Millaisia kokemuksia teillä on prosessista?

Yhteistyö Baronan kanssa oli meille hyödyllistä ja tehokasta. Heillä on asiantuntemusta tarpeisiimme sopivien osaajien löytämisessä ja kokemusta kansainvälisten osaajien integroimisesta suomalaiseen yhteiskuntaan. Uskon myös, että tässä prosessissa teemme PR-työtä kaikille yrityksille, jotka yrittävät houkutella kansainvälisiä osaajia Suomeen.

Angelo Villasannan isällä Arnold Villasantalla on ollut suuri vaikutus hänen ICT-uraansa.

Mitä vinkkejä annat kansainvälisiä osaajia palkkaaville yrityksille?

Kuunnelkaa tulokkaita tarkasti ja varmistakaa, että he viihtyvät uudessa työpaikassaan. Kiinnitä huomiota koko yrityskulttuuriin ja auta heitä löytämään samanhenkisiä ihmisiä yhteisöstä. Olemme esimerkiksi kehittäneet tulokkaille lautapelin, joka tarjoaa tietoa yrityksestä ja mahdollisuuksia aloittaa keskusteluja kollegoiden kanssa.

? Miten me voimme tukea yritystäsi kansainvälisten ammattilaisten rekrytoinnissa, maksutta? Tutustu palveluumme

? Lue Angelo Villasannan tarina työskentelystä Telestellä

Katso video

Teksti: Heidi Pelander
Video: Simo Ahtee