Siirry sisältöön

Uutiset

Elämää mullistava muutto maailman toiselle puolelle

Jos joku olisi vuosi sitten kertonut Angelo Villasantalle, että hän muuttaisi Filippiineiltä Suomeen ICT-työn perässä, hän ei olisi uskonut sitä. Nyt hänellä on antoisa työelämä, hyvä ystäväporukka ja suunnitelmia rakentaa elämäänsä Turussa pitkällä tähtäimellä.

Angelo Villasannan isällä Arnold Villasantalla on ollut suuri vaikutus hänen ICT-uraansa.

Miten Filippiineiltä kotoisin oleva ohjelmistokehittäjä päätyi muuttamaan Suomeen?

Isäni on myös ICT-alan ammattilainen, ja meillä oli kotona oma ICT-startup. Juuri ennen kuin olimme valmiita tuomaan ensimmäisen tuotteemme markkinoille, covid iski ja kaikki sammui. Tarvitsimme uudet urasuunnitelmat. Isäni alkoi etsiä töitä ja löysi meille molemmille mahdollisuuden työskennellä Telesten palveluksessa Suomessa.

Miltä tuntui muuttaa toiselle puolelle maailmaa?

Pelottavalta, mutta myös hyvin jännittävältä. Itsensä vieminen pois mukavuusalueeltaan on hyvin vaikeaa kenelle tahansa. Samalla olin innoissani, koska kyseessä oli uusi maa ja mahdollisuus oppia lisää itsestäni.

Angelo Villasanta pitää Telesten työilmapiiriä lämpimänä ja viihtyisänä.

Mitä Teleste tekee?

Autamme ihmisiä hallitsemaan jokapäiväistä elämäänsä. Teknologiamme mahdollistaa sen, että ihmiset voivat käyttää internetiä tai kaapelikanavia sekä kotona että toimistossa. Meillä on myös järjestelmiä, jotka opastavat ihmisiä julkisen liikenteen käytössä ja takaavat heidän turvallisuutensa julkisilla paikoilla.

Mikä on tehtäväsi ohjelmistosuunnittelijana Telestessä?

Olen osa tutkimus- ja kehitystiimiä, ja työskentelen Telesten tuotteiden ydinteknologian parissa. Työni voi olla virheiden korjaamista, uusien ominaisuuksien kehittämistä tai automaattisen testauksen rakentamista tuotteisiimme.

Angelo Villasanta on sitä mieltä, että tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiselle on erittäin jännittävää päästä työskentelemään yrityksen ydinteknologian parissa.

Miksi olet niin innoissasi työstäsi?

Tekemiseni vaikuttaa ihmisten elämään. Lisäksi tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisen on harvinaista päästä työskentelemään ydinteknologian parissa. Tässä pääsee ikään kuin rakentamaan auton moottoria, ei vain asentamaan taustapeilejä.

Millainen on työilmapiiri Telestessä?

Teleste on demokraattinen ja avoin yritys, ja ihmiset ovat hyvin avuliaita. Meille on annettu paljon ohjausta, mutta samalla olemme saaneet ratkaista asioita parhaaksi katsomallamme tavalla. Telesteläiset ovat myös halunneet oppia meiltä uusia asioita.

Valokuvaus on hyvä tapa tutustua Suomen luontoon ja kaupunkiympäristöön, Angelo Villasanta sanoo.

Miten Teleste auttoi teitä Suomeen muutossa?

Teleste oli hyvin avokätinen auttaessaan meidät tänne. He auttoivat meitä selvittämään kaikki tarvittavat asiakirjat, lennoista kuljetuksiin, ja auttoivat meitä tutustumaan Turkuun. Saimme tukea joka vaiheessa.

Mitä mieltä olet asumisesta täällä?

Pidän siitä, että asiat toimivat. Turussa ei tarvitse autoa, koska julkinen liikenne toimii niin hyvin. Olen päässyt kokeilemaan paljon uusia ruokia. Pidän todella paljon leivästä, juustosta ja lihasta, joita täältä saa. Lumen näkeminen ensimmäistä kertaa elämässäni oli ikimuistoinen kokemus.

Angelo Villasannan oli helppo löytää Turusta mukava yhteisö samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa pelata Magic the Gatheringia.

Miten vietät vapaa-aikaasi Turussa?

Käyn joka viikko kahdessa pelikaupassa pelaamassa korttipeliä nimeltä Magic the Gathering. Se on hyvä tapa viettää aikaa yhdessä ja tutustua uusiin ihmisiin. Minusta paikallinen yhteisö on ottanut uusia ihmisiä hämmästyttävän hyvin vastaan.

Mitä mieltä olet uranäkymistäsi Telesten palveluksessa?

Olen innoissani, koska monet ihmiset, joiden kanssa työskentelen täällä, ovat olleet yrityksessä pitkään. Se ei tapahdu sattumalta, ja haluaisin päästä siihen itsekin. Olisi hienoa, jos voisin lopulta johtaa omaa tiimiä ja todella kasvaa ICT-alan ammattilaisena täällä Suomessa.

Angelo Villansanta pyrkii rakentamaan elämäänsä Suomessa pitkällä aikavälillä.

Mitä näet tulevaisuudessa?

Muutto Suomeen on mullistanut elämäni, ja se muuttaa tapaa, jolla näen tulevaisuuteni. Haluaisin kasvaa ihmisenä ja oppia lisää itsestäni, kaupungista ja maasta, jossa nyt asun. Jos jotain tiedän, niin sen, että haluan elää täällä omannäköistä elämääni. Pitkään.

🡪 Lue Telesten kommentit kansainvälisten osaajien palkkaamisesta Filippiineiltä täältä.

Katso video

Teksti: Heidi Pelander
Video: Simo Ahtee