Hallitus päätti pääomittaa Turkuun perustettua Lääkekehityskeskusta

|

Hallitus päätti budjettiriihessään pääomittaa aiemmin keväällä Turkuun perustettua Lääkekehityskeskus Oy:tä 20 miljoonalla eurolla. Samalla keskuksen omistajaohjaus siirtyy työ- ja elinkeinoministeriön alle.

”Tämä on merkityksellinen ja kauan odotettu uutinen paitsi Turulle niin koko Suomen lääkekehitykselle. Lääkekehityskeskus lisää Suomen ja Turun houkuttavuutta, sillä keskus tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia kotimaisten sekä ulkomaisten toimijoiden kanssa. Turku ekosysteeminä on viritellyt jo pitkään palveluinfrastruktuuriaan lääkekehitystä palvelevaksi, mikä on yksi ratkaisevista syistä, miksi keskus päätettiin sijoittaa Turkuun. Kehityskeskuksen rakentaminen ei lähde suinkaan nollasta tällä alueella”, Health Turku -kärkialan johtaja Tero Piispanen iloitsee.

Turun kaupungin tiedotteessa Turun pormestari Minna Arve kiittää asian puolesta toimineita varsinaissuomalaisia ministereitä, valtiovarainministeri Annika Saarikkoa ja peruspalveluministeri Aki Lindéniä.

”Lääkekehityskeskuksen perustaminen on ollut Turun kaupungin, koko seudun sekä elinkeinoelämän tavoitteena pitkään. Turku lupaa täyden tukensa keskuksen perustamisen seuraavissa vaiheissa”, Arve sanoo.

Turun seutu tuottaa kolme neljäsosaa Suomen lääkeviennistä ja puolet diagnostiikkaviennistä.

”Turussa on paljon lääkekehityksen ja terveysteknologian osaamista. Sijaintipaikkana Turku on keskukselle erinomainen. Lääkekehityskeskuksesta tulee nyt uusi lippulaiva koko alueen terveyssektorille”, Arve sanoo.

Lisätietoja Turun lääketeollisuudesta ja -kehityksestä: businessturku.fi/healthturku/

Lue myös Turku Science Park Oy:n koordinoimasta innovaatiokeskittymä HealthHub Finlandista Terveysdatasta uutta liiketoimintaa pk-yrityksille -uutisesta.