Siirry sisältöön

Uutiset

Terveystalo healthtech-startup Etsimon osakkaaksi

  • Etsimo ja Terveystalo valjastavat keinoälyä asiakkaan ja terveydenhuollon ammattilaisen avuksi
  • Etsimo työllistää 19 ammattilaista, joista suurin osa Turussa
  • Terveystalon sijoitus tukee syvällistä yhteistyötä Etsimon kanssa

Terveystalo on ostanut 27.11.2018 allekirjoitetulla sopimuksella noin 20 prosentin osuuden Etsimo Healthcare Oy:sta. Etsimo Healthcare on vuonna 2016 perustettu yritys, joka kehittää keinoälyyn, koneoppimiseen ja terveysdataan pohjautuvia alustaratkaisuja terveydenhuollolle. Nämä ovat helposti integroitavissa Etsimon asiakkaiden olemassa oleviin digiratkaisuihin, ja mahdollistavat keinoälyavusteisten palveluiden tarjoamisen kuluttajille, esimerkkinä mobiililaitteessa keinoälyn avustamaa itsearviointityökalua, jolla käyttäjä pystyy arvioimaan omaa terveydentilaansa hoitotarpeen ja jatkotoimenpiteiden selvittämiseksi. Yhtiössä työskentelee yhteensä 19 liiketalouden, lääketieteen ja teknologian ammattilaista. Lisää Etsimosta osoitteesta www.etsimo.com.

”Terveystalo haluaa olla terveydenhuollon palvelujen digitalisaation suunnannäyttäjä osana laatu- ja asiakeskeistä strategiaamme. Tuki- ja keinoälyratkaisut parantavat yhtä aikaa sekä asiakaskokemusta että lääketieteellistä laatua. Olemme kasvattaneet sisäistä digikehitystä ja tuottaneet useita tukiälysovelluksia asiakkaillemme ja omille ammattilaisillemme. Tärkeitä teemoja kehityksessä ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi, ennaltaehkäisy sekä työkyvyn ennustaminen ja johtaminen,” Terveystalon digitalisaatiosta vastaava johtaja Juha Juosila toteaa.

”Tekemämme sijoitus tukee syvällistä yhteistyötä Etsimon kanssa. Olemme iloisia päästessämme hyödyntämään ja edelleen kehittämään Etsimon keinoälypohjaista arviointityökalua yhdessä. Ihmisen ja AI:n yhdistelmä jatkaa Terveystalon laatuagendaa. Lähdemme pilotoimaan työkalua hoitotarpeen arviointia tekevien hoitajiemme kanssa ja tavoitteena on laajentaa käyttöä ensi vuoden aikana muun muassa verkkoajanvaraukseen. Työkalu mahdollistaa ohjauksen oikealle asiantuntijalle, oikeaan kanavaan ja oikeaan aikaan. Tämä näkyy asiakkaalle entistä sujuvampana asiakaskokemuksena ja vapauttaa ammattilaisten aikaa varsinaiseen hoitotyöhön”, Terveystalon digitalisaatiosta vastaava johtaja Juha Juosila jatkaa.

”Olemme pyrkineet kehittämään ratkaisuamme vastaamaan terveydenhuollon saatavuushaasteisiin ja Etsimolle Terveystalo on ihanteellinen kumppani. Meitä yhdistää sama visio tulevaisuudesta, ja yhdessä meillä on mahdollisuus tarjota loistavia digitaalisia palveluita sekä tulevaisuudessa siirtämään palveluita kohti kokonaisvaltaista datalla johdettua ennustavaa ja ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa”, Etsimon toimitusjohtaja Thomas Grandell toteaa.