Spotissa.fi tähtää paikallisten yrittäjien tarjouskanavaksi

|

""

Maskulainen Jesse Halme on toiminut yrittäjänä reilut neljä vuotta, ja uusia ideoita syntyy jatkuvasti. Uusimman, paikallisen markkinointiportaalin Spotissa.fi:n avaukseen hän toivoo saavansa mukaan alueemme yrityksiä – täysin maksutta ja sitoumuksetta. Liikeideoitaan hän on testauttanut myös Business Turun yritysneuvonnassa.

Maskulainen Jesse Halme on tehnyt erilaisia myynti- ja markkinointialan töitä niin viihde-elektroniikan, autojen, jääkiekkoilun kuin tekstiilipalveluiden parissa. Vuoden 2017 alussa hän otti yhteyttä Business Turun yritysneuvontaan.

– Yrittäjyyskipinä ja halu kehitellä jotain omaa yritystoimintaa oli minussa kytenyt jo pitkään. Varasin ajan ja tulin yritysneuvontaan tapaamaan Maarit Tonttia, jonka kanssa saatoin keskustella luottamuksellisesti ja saada hyviä neuvoja. Ne auttoivat näkemään myös ideoihin liittyneitä ongelmakohtia ja helpottivat liiketoimintasuunnitelmien teossa, Halme kertoo.

""
Maarit Tontti on yrittäjä Jesse Halmeen yhteyshenkilö ja yritysneuvoja Turku Science Park Oy:ssä.

Turun keskustassa mielellään asioivana Jesse oli kiinnittänyt huomiota siihen, ettei keskustassa toiminut lainkaan itsepalvelukirpputoria. Hän tutki alaa, tutustui muihin alan toimijoihin ja pallotteli ideaa Maaritin kanssa. Löydettyään hyvät tilat hän teki laskelmia ja päätyi lokakuussa irtisanoutumaan palkkatöistä. Joulukuussa 2017 Puutorin kirppis avautui.

– Hyvän alun jälkeen avasin toisen kirppiksen pari vuotta myöhemmin, marraskuussa 2019. Pian Länsiykkösen kirppiksen avaamisen jälkeen iski kuitenkin pandemia, ja edessä oli asiakaskato ja koronasulku, josta toipuminen jatkuu edelleen.

Maarit Tontti kuvailee Jesseä idearikkaaksi kaveriksi, jonka kanssa hän on ollut säännöllisesti yhteyksissä.

– Jessellä on uusia, raikkaita ideoita. Ne liittyvät usein myös digitalisaatioon ja pyrkivät ratkaisemaan erilaisia haasteita. Hienoja, mutta toistaiseksi vielä toteuttamistaan odottavia ideoita ovat olleet ainakin ekotaksi ja autojen puhdistuspalvelu, Maarit muistelee.

– Joskus korona-aikana istuin alas ja listasin ideoita tietokoneelle. Niitä kertyi päivän aikana 27. Ulkopuolisen, kokeneen yritysneuvojan kanssa niitä on ollut hyvä pohtia yhdessä, Jesse jatkaa.

Spotissa.fi uusin yritysidea

Jessen tuorein ja lähes valmis idea on Spotissa.fi. Kyseessä on internet-portaali, jossa Turun seudulla toimivat yritykset – olivat ne sitten verkkokauppoja tai kivijalkamyymälöitä – voivat markkinoida ja esitellä kampanjoitaan.

– Idea syntyi jo ennen koronaa etsiessäni tyttöystävälleni lahjaa, jonka halusin ostaa paikalliselta pienyrittäjältä. Aloin ideoida yhdessä yhtiökumppaneiden kanssa sivustoa, jossa olisi esillä kattavasti paikallisten yritysten tarjouksia ja kampanjoita.

Nyt valmistumassa oleva alusta on tehty myös yrittäjille vaivattomaksi hallinnoida. Kampanjoita on helppo luoda ja esimerkiksi ajastaa sivuille. Lisäksi yrittäjä saa niistä dataa, jonka avulla kampanjaa on helppo hioa sen mukaan, mikä on toiminut, mikä taas ei.

Jesse Halme hakee parhaillaan Spotissa.fi -sivustolle yrityksiä mukaan palvelun käynnistämiseksi. Tässä vaiheessa palvelu on kaikkien yrittäjien käytettävissä maksutta. Kun saamme tarpeeksi yrityksiä mukaan, avaamme sivuston kuluttajille ja käynnistämme markkinoinnin useassa eri kanavassa.

– Hinnoittelua mietimme, kun on sen aika. Nyt haluamme sivustolle yritysten tarjouksia ja sen jälkeen kävijöitä. Jos lanseeraus onnistuu, jatkamme palvelun ja toimintamallin hiomista. Vasta siinä vaiheessa pohdimme myös palvelun hinnoittelua yrityksille, joten nyt toivotamme Turun seudulla toimivat yritykset tervetulleiksi kokeilemaan alustaa ilmaiseksi ja antamaan palautetta, Jesse sanoo.

Ajat ja alustat muuttuvat, yritysneuvojat palvelevat

Nykymaailmassa ihmiset etsivät yhä enemmän tietoa verkosta, jota teknologiajätit ja niiden ansaintalogiikat hallitsevat. Jesse Halmeen Spotissa.fi tuo tähän ratkaisun paikallisille yrittäjille. Samanlaisia palveluiden saavutettavuuden ja näkyvyyden haasteita ratkotaan myös yritysneuvonnassa, johon Business Turku on tuonut verkkosivustolleen asiakasta ohjaavan botin.

– Botti auttaa verkkosivustolle saapuvia asiakkaita nopeammin palveluiden pariin. Myös maaliskuussa lanseeraamamme ympärivuorokautisen verkkoajanvarauksen uskomme lisäävän palveluiden saavutettavuutta – asiakas voi varata ajan silloin kun se hänelle parhaiten sopii. Toki ajan voi edelleen varata myös puhelimitse ma-pe klo 9–16. Ajanvarauksen puhelinnumero on 010 321 8888, kertoo yrityspalvelujohtaja Tiia Turkki.

Onko sinulla yritysidea? Voisitko ryhtyä yritystoiminnan jatkajaksi jo toimivassa yrityksessä? Business Turun yritysneuvojat ja kasvuvalmentajat ovat käytettävissäsi maksutta. Kysy meiltä, me autamme!

Lisätietoja ja ajanvarauksen löydät täältä.