Siirry sisältöön

Uutiset

Robocoastista vauhtia valmistavan teollisuuden digitalisaatioon

Turku Science Park Oy on mukana innovaatiokeskittymässä, jolle Euroopan komissio myönsi rahoituksen. Kyseessä on Robocoast EDIH -konsortio, joka keskittyy valmistavan teollisuuden digitalisaatioon. 

Turku Science Park Oy vastaa konsortiossa digimaturiteetti- ja sijoitusasioista. Toiminta auttaa yrityksiä mm. löytämään sijoittajia siinä vaiheessa, kun niillä on jo testattu tuote sekä halua kasvaa ja kansainvälistyä. 

”Valmennamme yrityksiä tekemään asioita tietyllä tavalla, jotta on mahdollista saada paras mahdollinen tuotto niin yritykselle kuin sijoittajille”, Turku Science Parkin Tech-kärkialan asiakkuuspäällikkö Michael Lindholm kertoo. 

Samaan aikaan myönnettiin rahoitus myös Turku Science Park Oy:n koordinoimalle HealthHub Finlandillle. Se on konsortio, joka auttaa pk-yrityksiä digitalisoitumaan ja kehittämään uutta terveysdataan perustuvaa liiketoimintaa.

Lindholmin mielestä EDIH-rahoitukset ovat erityisen merkittäviä siksi, että niiden avulla yritysten digitalisaatiota voidaan tukea pitkäjänteisemmin kuin ennen. Hän uskoo, että innovaatiokeskittymät hyötyvät toisistaan. Robocoast-konsortion vahvuuksia ovat kyberturvallisuus-, tekoäly-, automaatio- ja robotiikkaosaaminen. Siihen kuuluvat Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Kymenlaakson maakunnissa sijaitsevat korkeakoulut, ja toimintaa koordinoi porilainen Prizztech Oy

”Autamme myös terveysalalla toimivia alkavia yrityksiä sijoitusten löytämisessä. Monenlaista tietoa – ja oppeja – voidaan varmasti muutenkin jakaa. Myös dataa ja testialustapalveluja voidaan usein hyödyntää ristiin toimialoista riippumatta.” 

Tavoitteena on, että HealthHub Finland ja Robocoast -innovaatiokeskittymät aloittavat toimintansa vielä tämän vuoden aikana. 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Michael Lindholm.

Robocoast-toimijat Suomen kartalla