Siirry sisältöön

Uutiset

Rekrytoiva yritys, voisiko Hollanti olla vaihtoehto? 

Euroopan suurimmat maastamuuttomessut tuovat yli 10 000 työnhakijaa saman katon alle. Turun seudun yrityksillä on mahdollisuus osallistua mukaan 1.-2.4.2023 järjestettäville messuille osana Suomen yhteisosastoa.

Turun seudun yrityksellä on alasta ja rekrytointitarpeen laajuudesta riippuen mahdollisuus osallistua Euroopan suurimmille maastamuuttomessuille osana Suomen #FinlandWorks -yhteisosastoa. Osastolla tuodaan esille Suomen tarjoamia hyvän elämän mahdollisuuksia yhdistettyinä mukana olevien alueiden mielenkiintoisiin yrityksiin ja avoimiin työpaikkoihin. Tavoitteena on houkutella uusia osaajia, joita ei Suomesta tällä hetkellä löydy. Yritykselle on tarjolla erilaisia tapoja osallistua mukaan messuille. Suurin osa vaihtoehdoista on yritykselle maksuttomia ja vähän resursseja vieviä.

Emigration Expo -messut järjestetään vuosittain Hollannin Houtenissa. Tänä vuonna messujen ajankohta on 1.-2.4.2023. Messut vetävät vuosittain yli 10 000 kävijää Hollannista, Saksasta ja Belgiasta. Suurin osa kävijöistä on korkeasti koulutettuja. Monet työssäkäyvät hollantilaiset mm.  IT, terveydenhoito ja insinööri -aloilta miettivät muuttoa ja Pohjoismaat ovat suosittu muuton kohde.

“Tämä on kolmas kerta, kun Suomi osallistuu isolla osastolla Emigration Expoille. Aiempina vuosina Suomi on saanut kiitosta näkyvästä ja vetoavasta osastostaan. Osallistumme messuille jälleen, koska messuilla on suuri kävijämäärä sellaisia ihmisiä, joita yrityksissämme tarvitaan. Moni messukävijöistä on myös jo pohtinut uutta uraa toisessa maassa. Etenkin hollantilaiset ovat olleet kiinnostuneita Suomen tarjoamasta tilasta elää ja hengittää samalla, kun luo kansainvälisesti merkittävää uraa,” kertoo Heidi Popova, projektipäällikkö, Kokka kohti Suomea -hanke.

#FinlandWorks yhteisosasto Emigration Expo -messuilla. Kuva vuodelta 2020.

Yritys voi osallistua monella tavalla, joista esimerkkeinä:

  • Näkyvyys avoimille työpaikoille
  • Yritysesittely tapahtuman aikana. Tämä voidaan toteuttaa paikan päällä tai etäyhteyksien avulla. Esitys voidaan myös tallentaa etukäteen esim. TE-Liven rekrylähetyksenä.
  • Rekrytointihaastattelut livenä tai etäyhteyksillä
  • Näkyvyys ja osallistuminen maksutta #FinlandWorks -osastolle (osallistuva yritys kustantaa henkilönsä paikan päälle)

Hollanti on houkutteleva kohde löytää uusia työntekijöitä muun muassa siksi, että Hollannista muuttaa työperäisesti n. 15 000 henkilöä joka vuosi. Emigration Expon kävijöiden keski-ikä on 31-vuotta. Heistä 61 prosentilla on korkeakoulututkinto ja 76 % hakee uusia mahdollisuuksia. 65 % messukävijöistä on ilmoittanut aikeekseen muuttaa maasta seuraavan kahden vuoden sisällä.

Ota yhteyttä ja pohditaan teidän yrityksellenne sopiva tapa osallistua mukaan!

Megumi Hayashi megumi.hayashi@turkubusinessregion.com, puh. +358 10 321 8882

Tomi Puranen tomi.puranen@te-toimisto.fi, puh. +358 29 504 4733

Emigration Expo -osallistuminen on osa kansallista Kokka kohti Suomea –hanketta, jonka tavoitteena on turvata yritysten kasvua edistämällä kansainvälisten osaajien rekrytoitumista Suomen työmarkkinoille. Varsinais-Suomen osalta messuosallistumisesta vastaa Turku Science Park Oy ja EURES.