Myrskyluodon Maija saapuu Turkuun

|

Turun Vanhalle Suurtorille luodaan 1800 –luvun markkinahenkeä lähes satapäisen avustajajoukon voimin. Myrskyluodon Maija – Stormskärs Maja -elokuvan pääkuvauspaikka sijaitsee manner-Ahvenanmaan pohjoisosassa, mutta kuvaukset tuovat Maijan toukokuussa myös Turkuun. Länsi-Suomen elokuvakomissio on ollut apuna kuvausten järjestämisessä Turussa.

Kuva: Emma Poutanen, WFFC

Solar Filmsin tuottama suurelokuva Myrskyluodon Maija – Stormskärs Maja tuo 1800-luvun maailman modernin elokuvakerronnan keinoin tähän päivään. Ohjaaja Tiina Lymi on käsikirjoittanut elokuvan Anni Blomqvistin romaanisarjan pohjalta ja elokuvaa on kuvattu maaliskuusta lähtien.

Elokuvan suuren markkinakohtauksen kuvauspaikkana toimii tietenkin Turun Vanha Suurtori. Markkinakohtaus toteutetaan yhteistyössä Turun Suurtorin keskiaika Ry:n ja Turun Keskiaikaisten Markkinoiden myyjien kanssa.

Olennainen osa 1800-luvun markkinamaiseman rakentamista on myös lähes satapäinen elokuva-avustajien joukko. Markkinaväki on kokonaisuudessaan löydetty Länsi-Suomen elokuvakomission elokuva-avustajien rekisteristä – käärmettä ja papukaijaa lukuun ottamatta.

”Turun elokuva-avustajien innostus elokuvatuotantoamme kohtaan on ollut käsinkosketeltavaa. Hakemuksia tuli yli 200 ja meidän harmiksemme emme pystyneet ottamaan kaikkia kohtaukseen mukaan”, tuottaja Hanna Virolainen kommentoi.

Kukin avustaja on puvustettu erikseen elokuvan aikakauden mukaisesti joukkokohtausta varten. Päivän ensimmäiset elokuva-avustajat saapuivat kuvauspaikalle meikkiä ja puvustusta varten jo puoli seitsemältä aamulla.

“Odotan tätä elämystä! Kun huomasin avoimen avustajahaun Facebookissa, niin mietin heti, että tässähän pääsee toteuttamaan omaa bucket listiä”, iloitsee ensi kertaa elokuva-avustajana toimiva Matti Riikari Yle Turku radiohaastattelussa kuvauspäivän aamuna.

Kuva: Emma Poutanen, WFFC

Turun uniikit kuvauspaikat kiinnostavat elokuvantekijöitä

Länsi-Suomen elokuvakomissio ja Turun kaupunki ovat ottaneet tuotannon avosylin vastaan. Turun historialliset miljööt kuuluvat Suomen parhaimpiin ja siksi ne houkuttelevatkin elokuvantekijöitä alueelle vuosi toisensa jälkeen. Vanhalla Suurtorilla ja Luostarin välikadulla on kuvattu useita historiallisia elokuvia ja tv-sarjoja.

”Sen lisäksi, että voimme tarjota autenttisia kuvauspaikkoja historiallisille tarinoille, löytävät elokuvantekijät tiensä Turun seudulle myös saariston, monipuolisen luontomaiseman ja kiinnostavan arkkitehtuurin myötä”, elokuvakomissaari Teija Raninen kommentoi. ”Vuonna 2021 kuvatun What Remains -elokuvan kiinalaisohjaaja Ran Huang ihastui Paimion parantolaan Googlen kuvahaun perusteella, ja siitä sitten tulikin elokuvan pääkuvauspaikka!”

Länsi-Suomen elokuvakomissio markkinoi Turun seutua kansainvälisille ja kotimaisille elokuva- ja tv-tuotannoille kuvauspaikaksi sekä auttaa seudulle kuvaamaan tulevia tuotantoja löytämään Turusta kaiken tarvitsemansa. Myrskyluodon Maija -tuotannon osalta tämä tarkoittaa muun muassa kuvauslupien järjestämistä sekä avustajien ja alan osaajien löytämistä Turun seudulta.

Elokuvan tuottaja Hanna Virolainen kiittää Länsi-Suomen elokuvakomission apua markkinakohtauksen toteuttamisessa.

”Turkuun on aina hyvä tulla kuvaamaan. Täältä saa aina lämpimän vastaanoton ja osaavaa tukea.”

Tuottaja Hanna Virolainen

Myrskyluodon Maija – Stormskärs Maja saa ensi-iltansa vuonna 2024.