Siirry sisältöön

Uutiset

Mullistaako teidän yrityksenne digitaalinen ratkaisu terveysalaa?

Uusia digitaalisia innovaatioita kaipaavat kansainväliset terveyshaasteet avataan yritysten ratkaistavaksi keskiviikkona 27.9.! Ratkaisujen on tarkoitus keventää terveydenhuollon kuormitusta, vastata uusien terveysratkaisujen kasvavaan kysyntään sekä mahdollistaa yrityksille uutta liiketoimintaa.

Hae mukaan ratkaisemaan terveyshaasteita!
Hakuaika 27.9.-30.11.2023. Tutustu haasteisiin.
Aloita luomalla yritysprofiili matchmaking-alustalle
tai ottamalla yhteyttä projektipäällikkö Lauri Seppälään.

Projektiryhmän jäsenet kokoontumassa yhteisötila SparkUpilla Turun Kupittaalla.
DIGIT-PRE -hankkeen kansainvälinen projektiryhmä kokoontui alkukesästä Turussa. Kuva: Margarida Mateus

Viime keväänä terveysalan ammattilaiset ja muut sidosryhmät Turun seudulla sekä yhdeksällä muulla alueella Euroopassa kokoontuivat kartoittamaan ajankohtaisia terveyshaasteita, jotka edellyttävät uudenlaisia ratkaisuja.

Nyt on yritysten vuoro ottaa niistä koppi.

DIGIT-PRE -hankkeen avulla pyritään kehittämään digitaalisia ratkaisuja, jotka keventävät perinteisen terveydenhuollon kantamaa raskasta taakkaa ja mahdollistavat ennaltaehkäisevän toiminnan lähempänä potilaiden ja kuluttajien jokapäiväistä elämää”, avaa hankkeen projektipäällikkö Lauri Seppälä Turku Science Park Oy:stä.

Haasteiden ratkaiseminen edellyttää monialaista yhteistyötä. Seppälä kannustaakin kaikkia kiinnostuneita yrityksiä katsomaan haasteet läpi, toimialasta riippumatta.

”Tämä on loistava mahdollisuus Turun alueen yrityksille. Ohjelmaa ei ole tarkoitettu pelkästään sellaisille yrityksille, jotka jo työskentelevät digitaalisten terveysratkaisujen parissa, vaan mahdollisuuksia on tarjolla myös muun muassa ohjelmistokehittäjille ja eri aihealueiden sisältöasiantuntijoille, vaikkapa puheterapeuteille.”

Ratkaisuja haetaan muun muassa mielenterveyteen, neurologisiin sairauksiin, kuntoutukseen, elintapoihin sekä iäkkäiden terveyteen liittyen. Haasteiden keskeiset teemat ovat ennaltaehkäisy, ennakointi ja etäratkaisut.

Miksi hakea mukaan ja miten?

DIGIT-PRE-hankkeeseen ratkaisuja tarjoaville yrityksille on tarjolla erilaisia rahoitusmahdollisuuksia, tuotekehityksen ja kaupallistamisen tukipalveluita sekä mentorointia. Lisäksi hanke tuo mukanaan osallistujille laajan kansainvälisen verkoston. Kumppaneita ja siten mukana olevia alueita hankkeessa on Turun lisäksi Ruotsissa, Ranskassa, Hollannissa, Portugalissa, Unkarissa ja Romaniassa.

Ratkaisujaan tarjoavat pk-yritykset ja startupit hakevat mukaan ohjelmaan konsortioina, joissa tulisi olla osallistujia ainakin kahdelta eri alueelta.

”Kansainvälisten kumppanuuksien löytämistä tuetaan sekä hankkeen verkkosivuilta löytyvällä työkalulla että hankepartnerien verkostojen avulla. Minuun kannattaa olla yhteydessä, jos intoa mukaan lähtemiseen löytyy, mutta kumppanuuden etsiminen tuntuu haastavalta”, Seppälä sanoo.

Yritysprofiilin luominen verkkosivujen matchmaking-alustalle onkin edellytys hakuun osallistumiselle, joten kiinnostuneen yrityksen kannattaa ensimmäiseksi aloittaa siitä.

Kumppanuuksien löytämiselle ja hakemuksen lähettämiselle on aikaa marraskuun loppuun saakka (30.11.2023).

Ilmoittaudu infotilaisuuteen
Torstaina 28.9.2023 järjestetään englanninkielinen infotilaisuus haun sisällöstä ja tarjoamasta yrityksille. Ilmoittaudu kuulolle!

DIGIT-PRE -hanketta rahoittaa Euroopan unionin I3-ohjelma.

Lisätietoja hankkeesta DIGIT-PRE -hankesivulta.

Euroopan unionin osarahoittama