DIGIT-PRE

 

DIGIT-PRE – DIGITAL tools delivering PREvention

Toteutusaika: 01.10.2022–30.09.2025

Hankepartnerit: Innovation Skane (Ruotsi), Eurasanté (Ranska), Cluster Sports & Technology (Alankomaat), Gérontopôle Nouvelle Aquitaine (Ranska), Business Turku (Suomi), Stichting Health ClusterNET (Alankomaat), Health Cluster Portugal (Portugali), Région Västerbotter (Ruotsi), Asociatia INIT (Romania), Syreon (Unkari)

Rahoitus: Euroopan unioni

Sisältö: DIGIT-PRE on EU:n laajuinen verkosto, joka edistää ennaltaehkäisyyn, ennusteisiin ja etäratkaisuihin soveltuvien digitaalisten terveysinnovaatioiden kehittämistä ja tukee alan liiketoimintaa. Hanke sekä keventää terveydenhuoltojärjestelmän kuormitusta COVID-19-viruksen jälkeisessä maailmassa että tarjoaa mahdollisuuksia terveysalan yrityksille. DIGIT-PRE keskittyy erityisesti kysyntälähtöisten, potilaiden tai kuluttajien tarpeista kumpuavien terveyshaasteiden ratkaisemiseen.

Hankkeessa tunnistettavien haasteiden pohjalta avataan avoimet haut ratkaisuja tarjoaville pk-yrityksille. Mukaan valituille yrityksille tarjotaan niin suoraa rahallista tukea kuin palveluita tutkimus- ja kehittämistoiminnan tueksi.

DIGIT-PRE on EU:n Interregional Innovation Investments (I3, alueiden väliset innovaatioinvestoinnit) -rahoitusinstrumentin rahoittama projekti.

Business Turku Oy Ab:n tehtävät: Business Turku Oy Ab on päävastuussa terveyshaasteiden etsimisestä, määrittelemisestä ja lopullisten haasteiden valitsemisesta projektiin. Kaikki partnerit keräävät omilta alueiltaan paikallisia haasteita. Business Turku Oy Ab myös johtaa tilanneanalyysin muodostamista, sidosryhmäyhteistyön aloittamista ja projektiin valittaville pk-yrityksille suunnattujen palvelujen kartoittamista.

Yhteyshenkilö Business Turku Oy Ab:ssa: Lauri Seppälä