”Monimutkaisen teknologian kehittäminen vaatii monenlaisia valmiuksia”

|

Groke Technologiesin toimitusjohtaja Juha Rokka kertoo, millaisia kykyjä hän etsii ja mitä Groke tarjoaa työntekijöilleen.

Kotaro Nishida (oik.) tekee tiivistä yhteistyötä Groke Technologiesin toimitusjohtajan Juha Rokan (vas.) kanssa.

Miten kuvailisit Groke Technologiesia mahdolliselle työntekijälle?

Olemme pieni teknologia-startup, joka keskittyy meriteollisuuden digitalisointiin. Olemme jo nyt todella kansainvälinen yritys, jossa on työntekijöitä ainakin viidestä eri maasta. Työskentelemme hyvin nykyaikaisten ja monimutkaisten kyberfyysisten ratkaisujen parissa, jotka edellyttävät monenlaisia valmiuksia.

Mitä voitte tarjota työntekijöillenne?

Voimme tarjota työntekijöillemme erittäin motivoivia ja haastavia tehtäviä, mikä saa heidät todella motivoitumaan. Työn sisältö ja perhetyylinen ilmapiiri ovat yrityskulttuurimme tärkeimpiä elementtejä. Myös palkka ja edut ovat kilpailukykyisellä tasolla.

Millaisia asiantuntijoita etsit?

Alusta asti osaamisalueitamme ovat olleet konenäkö ja koneoppiminen, sensorifuusio, käyttöliittymä sekä pilvi- ja DevOps-osaaminen. Etsimme myös myynnin asiantuntijoita, mutta vähitellen kasvatamme myös teknistä tiimiämme. Tällä hetkellä etsimme vahvistusta pilvitiimiimme. Olemme myös hyvin aktiivisia yliopistoyhteistyössä.

Groke Technologiesin rento työilmapiiri on ollut positiivinen yllätys Kotaro Nishidalle, joka on tottunut Japanissa paljon muodollisempaan työkulttuuriin.

Groken päätuote on nyt tilannetietoisuusjärjestelmä Groke Pro. Mitkä ovat seuraavat askeleenne meriteollisuuden digitalisoinnissa?

Keskitymme nyt enemmän etätoimintoihin, joissa tuomme tietoja alukselta rannalle ja rikastamme niitä muilla merkityksellisillä tiedoilla. Silloin rannan päällystö näkee toiminnassa olevan aluksen ympäristön ja raportit läheltä piti- tai törmäystilanteista, historialliset toimintatiedot ja niin edelleen.

Mitä mieltä olet täysin autonomisista aluksista?

Olemme luonnollisesti kiinnostuneita täysin autonomisista aluksista ja olemme mukana niihin liittyvissä hankkeissa. Nykyiset tuotteemme ovat perustavanlaatuista teknologiaa, jonka avulla merellä voidaan toimia vähemmän ihmisestä riippuvaisesti.

Lue lisää Kotaro Nishidan urasta Grokessa

Katso video

#TalentBoost

Teksti: Heidi Pelander
Video: Simo Ahtee