Siirry sisältöön

Uutiset

HealthHub Finlandin EDIH-ehdotus jätetty

Suomella on seitsemän ehdokasta eurooppalaisten digitaalisten innovaatiohubien haussa. Yksi Suomen ehdokkaista on HealthHub Finland. Ehdotus jätettiin helmikuussa. Hankkeen koordinaattorina toimii Turku Science Park Oy.

European Digital Innovation Hubs (EDIH) on osa EU:n uutta Digitaalinen Eurooppa -ohjelmaa. Hubit toimivat palvelupisteinä, jotka vauhdittavat digitaalisia investointeja ja pk-yritysten digitalisaatiota. Tarjoamalla pääsyn tekniseen asiantuntemukseen ja kokeiluun sekä mahdollisuuden testata ennen sijoittamista, ne auttavat yrityksiä parantamaan prosessejaan, tuotteitaan tai palvelujaan digitaaliteknologian avulla. Ne tarjoavat myös innovaatiopalveluita, kuten rahoitusneuvontaa, koulutusta ja osaamisen kehittämistä, joita tarvitaan onnistuneeseen digitaaliseen transformaatioon. Suomi on aiemmin nimennyt seitsemän EDIH-ehdokasta, joille myönnettiin vuosi sitten lupa edetä asiaan liittyvään EY-rahoitushakuun ”Initial Network of European Digital Innovation Hubs”, joka päättyi 22.2.2022.

""
HealthHub Finlandin tavoitteena on helpottaa pk-yritysten luomia uusia ja nousevia datapohjaisia ​​ratkaisuja, jotka muokkaavat terveydenhuollon tulevaisuutta.

Yksi suomalaisista EDIH-ehdokkaista on HealthHub Finland, jota koordinoi Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy. Muut kumppanit ovat Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiri, FinBB, Business Tampere, Kuopio Health, KAMK – Kajaanin ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto ja Business Oulu.

HealthHub Finland on keskittynyt johtamaan terveydenhuollon digitaalista muutosta datavetoisesti. HealthHub Finlandin tavoitteena on helpottaa pk-yritysten luomia uusia ja nousevia datapohjaisia ​​ratkaisuja, jotka muokkaavat terveydenhuollon tulevaisuutta Euroopassa ja sen ulkopuolella. Tätä varten HealthHub-ehdotus tarjoaa monialaisia ​​yhteistyömahdollisuuksia eurooppalaisille yrityksille ja julkisille terveydenhuollon tarjoajille, jotka luovat digitaalisia ratkaisuja terveydenhuollon, lääkekehityksen, lääketieteellisen kuvantamisen, diagnostiikan ja genetiikan aloilla.

HealthHub Finlandin yhteistyökumppanit tulevat viideltä Suomen alueelta omalla osaamisellaan ja palveluillaan, mutta ne tekevät myös laajempaa yhteistyötä paikallisten ja alueellisten innovaatioekosysteemikumppaneiden kanssa tarjotakseen saumattomia ja kokonaisvaltaisia ​​palveluita asiakkaille, niin pk-yrityksille kuin julkisen sektorin organisaatioille. Turun seudulla ja HealthTurku-klusterilla on vahva rooli HealthHub Finland -ehdotuksessa.

– Klusterillamme on useita vahvuuksia ja johtava rooli mm. ammattikäyttöön suunnatun terveysteknologian innovaatioiden joukossa Suomessa. Mutta HealthHub Finland on enemmän, se on kaikkien viiden alueen huippuosaamisen summa ja luo kokonaisuutena suuren potentiaalin nopeuttaa digitaalista muutosta Suomessa ja EU:ssa, HealthTurku-klusterin johtaja Tero Piispanen sanoo.

– Hankkeellamme on myös vahva alan teollisuuden tuki. Healthtech Finland, Lääketeollisuus ry ja Suomen Bioteollisuus ry näkevät hankkeen fokuksen suunnitellut toimenpiteet tärkeinä alan teollisuuden kannalta.

Mikäli ehdotus menestyy arvioinnissa ja johtaa rahoitussopimukseen, HealthHub Finland -innovaatiohubin arvioidaan aloittavan toimintansa kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä.