Siirry sisältöön

Uutiset

Empower Wednesday on nyt Career Talks Turku 

Kansainvälisille osaajille suunnattu tapahtumasarja Empower Wednesday muuttaa nimensä muotoon Career Talks Turku ja aloittaa uudella ilmeellä syksyllä 2022. 
 
Empower Wednesday sai alkunsa COVID-kriisin alkuaikoina. Kutsuimme kansainvälisiä osaajia säännöllisiin virtuaalitapaamisiin, jotka tarjosivat tilaa hetkeksi irrottautua tilanteen aiheuttamista huolista. Halusimme samalla valmistaa, että osaajat saavat tärkeää tietoa virallisten kanavien kautta. Muutaman tapaamisen jälkeen ajatus alkoi kehittyä: työnhaku on muutenkin vaikeaa, ja vielä vaikeampaa se on tilanteessa, jossa fyysistä tapaamista on rajoitettu. Miten voimme tukea kansainvälisiä osaajia ja auttaa heitä löytämään oman polun työllistymiseen tässä tilanteessa? 
 
Ensimmäinen Empower Wednesday -sarja järjestettiin yhteistyössä TEMPO-hankkeen (HUMAK) ja International Working Women of Finland ry:n kanssa vuonna 2020. Teemat olivat muun muassa ammatillisen identiteetin rakentaminen sosiaalisessa mediassa, miten valmistautua haastatteluihin, yrityksen perustaminen Suomessa, mikä on ”piilotyöpaikka” ja miten niitä löydetään. Suurin osa puhujista oli itse kansainvälisiä osaajia, jotka jakoivat omia kokemuksiaan ja osaamistaan. Ensimmäiseen tapahtumasarjaan osallistui noin 400 henkilöä. 

Syksyn 2022 sarja on järjestyksessään viides ja se järjestetään ensimmäistä kertaa onsite-tapahtumina. Tapahtumat saivat nyt uuden nimen: Career Talks Turku. Tämän tapahtumasarjan aikana työnhakuun ja yrittäjyyteen liittyvien teemojen lisäksi panostetaan myös kasvokkaisiin tapaamisiin ja osaajien verkostoitumiseen.  

– Pandemian aikana olemme kaikki kokeneet, että virtuaalinen tapaaminen ei korvaa kasvokkaista tapaamista. Tutustuminen toisiin ja verkostoituminen tapahtuu luonnollisesti fyysisellä tapaamisella, se ei onnistu virtuaalisessa ympäristössä. Järjestämällä fyysisiä tapaamisia haluan vahvistaa osaajien verkostoa. Verkoston tarpeiden tunnistaminen on tärkeää myös meidän toimintojemme kehittämisen kannalta, kertoo Megumi Hayashi, Turku Science Park Oy:n asiantuntija. 

Syksyn 2022 Career Talks Turku -sarja alkaa 27.9.2022. 

Lisätietoja: www.careerinsouthwestfinland.fi 

Career in Southwest Finland on kansainvälisille osaajille suunnattu sivusto, jossa julkaistaan kohderyhmälle suunnattuja artikkeleita kansainvälisten osaajien menestystarinoista Turun seudulla, uutisia ajankohtaisista aiheista sekä kiinnostavia tapahtumatiedotteita.