Siirry sisältöön

Uutiset

Digital Heart Capital sijoittaa digisydämiin ja yrityskulttuuriin

  • Uusi turkulainen sijoitusyhtiö hakee sijoituskohteikseen kasvuhakuisia startup-yrityksiä
  • Kohderyhmää ovat erityisesti aivan alkuvaiheessa olevat kokeilun ja datavetoisen kehittämisen yritykset
  • Uusi sijoitusyhtiö on kiinnostanut myös Suomen rajojen ulkopuolella

Sähköisen liiketoiminnan asiantuntijakonserni Sofokus Group on perustanut uuden sijoitusyhtiön nimeltä Digital Heart Capital. Sijoitusyhtiön tavoitteena on auttaa tuotevetoisesti toimivia ja voimakkaasti kasvuhakuisia startup-yrityksiä, jotka nojaavat itse kehitettyyn sähköiseen ohjelmistotuotteeseen, nk. ”digitaaliseen sydämeen”.

– Suomi on jo tunnettu pelialan menestyksistä. Uskon vahvasti, että meillä on edellytykset luoda lisää digitaalisuuteen nojaavia kasvuyhtiöitä, mikäli niille onnistutaan luomaan heti alkuvaiheessa moderni tekemisen kulttuuri ja toimintaa sataprosenttisesti tukeva ohjelmistoratkaisu, kuvailee sähköisen liiketoiminnan moniyrittäjä ja Sofokus-konsernin perustaja Teemu Malinen.

Digital Heart Capitalin kohderyhmänä ovat aivan alkuvaiheen yritykset, joille kokeileminen ja datavetoinen kehittäminen ovat arkea. Moderni startup-yritys hakee kilpailuetua nopeuden ekonomiasta: toiminnan suuntaa korjataan jatkuvasti käyttäjien reaktioiden ja markkinapalautteen perusteella.

Yhtiön ensimmäinen sijoituskohde on sosiaalisen median alustoja hyödyntävää analytiikkapalvelua tarjoava Exolyt.com. Palvelu on lyhyessä ajassa kasvanut suosituksi käyttäjäkuntansa keskuudessa ja se on lokalisoitu jo 21 kielelle. Palvelulla on lähes 300 000 rekisteröitynyttä käyttäjää, ja vierailijoita oli lokakuussa yli 1,5 miljoonaa.

– Tavoitteemme oli luoda markkinaan palvelu, joka tarjoaa konkreettista hyötyä sekä sosiaalisen median vaikuttajille että näkyvyydestä kiinnostuneilla brändeille. Liitimme alustamme ensimmäiseksi TikTokiin, mutta suunnitelmissamme on tukea jatkossa muitakin tunnettuja alustoja, kertoo Henri Malkki, joka vastaa Exolyt-palvelun kehittämisestä.

Uunituore sijoitusyhtiö on saanut yhteydenottoja erityisesti Pohjoismaista ja Baltiasta alkuvaiheen yhtiöiltä. Näillä yhtiöillä on tarve saada käytännön tukea sekä lisäresursseja kestävän yrityskulttuurin luomiseksi ja skaalautuvan digitaalisen tuotealustan kehittämiseksi. Yhtiön toimintaa vetää pitkän linjan startup-konkari ja sijoittaja Turo Numminen.

– Konseptimme, jonka ytimessä on digitaalisen liiketoiminnan osaaminen, on herättänyt ennakoitua enemmän kuhinaa markkinassa. Olemme saaneet lukuisia yhteydenottoja, vaikka emme ole edes ehtineet vielä lanseerata itseämme markkinaan. Suomessa ja Euroopassa on selvää piilevää potentiaalia, ja haluamme olla auttamassa sen realisoitumista kasvutarinoiksi, kuvailee Digital Heart Capitalin toiminnanjohtaja Turo Numminen.