Yrityspalveluiden uudistus Turku Science Park Oy:ssä valmistui

|

Nainen tummansinisessä asussa seisomassa toimiston ovella.
  • Uudistuksilla on haluttu selkeyttää palvelutarjontaa ja sen löydettävyyttä
  • Turku Science Parkin omat ja yhteistyöverkoston kautta avautuvat palvelut kattavat yritystoiminnan kaikki vaiheet ideoinnista kasvuun, kansainvälistymiseen ja myös yrityksestä luopumiseen
  • Palvelut ja helppo lähestyttävyys olivat tärkeitä myös verkkosivun uudistamisessa

Turun seudun kehitysyhtiön uudistumisprosessin voi katsoa käynnistyneen vuonna 2016, kun seudun kuntien elinkeinopalvelut keskitettiin Turku Science Park Oy:öön.

Nainen tummansinisessä asussa seisomassa toimiston ovella.
Koronapandemia on vaikuttanut myös seudun kehitysyhtiön palveluihin ja työskentelyyn. Turku Science Park Oy:n toimistolla ICT-Cityssä päivystävän Jaana Puttan mukaan asiakkaita tavataan ensisijaisesti etäyhteyksin, vaikka mm. perustamisneuvonnassa moni arvostaakin kasvokkaisia kohtaamisia.

– Organisaatiota ja palvelukokonaisuutta on siitä lähtien hiottu entistä asiakaslähtöisemmäksi. Tavoitteena on alusta alkaen ollut yhden luukun kautta avautuva palveluiden kokonaisuus, jota on helppo lähestyä ja joka toiminnallaan vahvistaa koko seutukunnan kasvuedellytyksiä, sanoo toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen.

Uudistustyötä on valmisteltu normaalin arkityön ohessa ja myös tutkimuksilla kerättyä tietoa hyödyntäen.

– Olemme kehittäneet oman yhtiömme sisäisiä prosesseja, organisoitumista ja tiedonkulkua. Viimeisen vuoden aikana olemme keskittyneet hiomaan palveluitamme erityisesti asiakasnäkökulman ja ulkoisen viestinnän näkökulmasta, Kyynäräinen jatkaa.

Neuvoja koronasta toipumiseen

Palvelu-uudistuksen käytännön työtä on johtanut yrityspalveluista vastaava johtaja Tom Palenius. Hänen mukaansa uudistus auttoi koronapandemiaan reagoimisessa.

– Keväällä jouduimme tarttumaan akuuttiin kriisiin mm. TEM:n yksinyrittäjätuen sekä Business Finlandin ja ELY-keskuksen yrityksille suunnattujen koronatukien myötä. Niistä saadut kokemukset yhdistettynä aiempiin kehitystavoitteisiimme antavat meille nyt entistä paremmat valmiudet vastata ajankohtaisiin yritystarpeisiin helposti tavoitettavana yrittäjän tukena.

EU:n elvytyspaketti ja toivottavasti jälkihoitovaiheeseen kääntyvä koronakriisi tuovat yrityspalveluihin myös ensi vuonna oman lisänsä.

– Uudet teknologiat, kestävä kehitys ja digitalisaatio haastavat monia yrityksiä oman toimintansa ja kilpailukykynsä kehittämisessä. EU:n 750 miljardin euron elvytyspakettia ollaan suuntaamassa näiden tärkeiden teemojen ympärille. Kehitysyhtiönä meidän on tärkeää kyetä tukemaan yrityksiä elvytysrahan hakuun liittyvissä kysymyksissä ja varmistaa, että oman alueemme kunnissa toimivat yritykset tuota rahaa myös saavat, Palenius muistuttaa.  

Kumppanina yrittäjäuran kaikissa vaiheissa

Palvelu-uudistus näkyy ulospäin myös kehitysyhtiön ylläpitämän Turku Business Region -verkkosivuston uudistumisena. Sivustolla yrityksille suunnatut Turku Science Park Oy:n omat sekä yhteistyöverkostojen kautta avautuvat palvelut ovat nyt keskeisessä roolissa.  

– Kuljemme yrityksen rinnalla koko ajan, aina perustamisneuvonnasta yritystoiminnasta luopumiseen. Jos johonkin tilanteeseen ei sivuilta suoraa yhteyshenkilöä löydy, kannattaa käyttää yhteydenottolomaketta tai pian avautuvaa palvelunumeroamme. Olemme yrittäjiä varten ja pyrimme auttamaan kaikissa tilanteissa.

– Koronasta huolimatta tässäkin hetkessä yrityksillä on kuitenkin pulaa osaajista. Siksi myös uusien osaajien houkuttelu ja tuki rekrytointeja maailmalta tekeville yrityksille on myös näkyvästi esillä uusilla sivuilla.

Tämän uudistuneen sivustomme etusivulle pääset tästä ja yhteydenottolomakkeeseen tästä. Henkilöstön yhteystiedot on koottu tänne.