Siirry sisältöön

Uutiset

Yrityksille maksutonta neuvontaa rekrytoinnista ja työnantajuudesta

Työllistä taidolla on maksuton valtakunnallinen palvelu, jossa yrittäjä saa neuvontaa työvoiman hankkimisesta ja työnantajuudesta. Palvelu on suunnattu ensisijaisesti kasvua ja yrityksen kehittymistä tavoitteleville yksinyrittäjille ja mikroyrityksille. Tavoitteena on, että yrittäjä pääsee eteenpäin työntekijän hankkimisessa ja mahdolliset työsuhteet tai sopimussuhteet alkavat hyvin.

Palvelua yksilöidään sen mukaan, minkälainen työvoiman hankkimisen tapa sopii yrityksen tilanteeseen parhaiten. Palvelu toteutetaan yrittäjän valinnan mukana etänä tai paikan päällä.

Työllistä taidolla -palvelu luetaan yritystueksi, joten palveluun hakevalta yritykseltä kysytään tietoja mahdollisesti aikaisemmin saaduista yritystuista.

Hae Työllistä taidolla -palveluun hakulomakkeella.

Palvelun teemoja ovat:

 • rekrytointi
 • työn ostaminen
 • työn vuokraaminen
 • työsopimukset tai sopimukset työn hankkimisesta
 • työnantajan velvoitteet ja oikeudet
 • työvoiman löytäminen, työpaikkailmoitukset ja työnantajakuva
 • työllistämiseen liittyvät taloudelliset tuet
 • julkiset ja yksityiset työllistämiseen liittyvät palvelut
 • työvoiman palkkaaminen ulkomailta ja maassa jo oleva ulkomainen työvoima

Mitä palveluun kuuluu

Palveluun sisältyy tilanteen kartoitus, jonka pohjalta henkilökohtaista neuvontaa noin 3-5 tuntia. Palvelussa voi olla mukana jopa kuusi kuukautta, ja prosessin aikana heränneitä kysymyksiä voi esittää tänä aikana palveluntuottajalle. Lisäksi osallistuja saa käyttöönsä laajan ohjepankin ja henkilökohtaisen kirjallisen suunnitelman etenemisensä tueksi.

Kenelle palvelu on tarkoitettu

Palvelu on suunnattu ensisijaisesti kasvua ja yrityksen kehittymistä tavoitteleville yksinyrittäjille ja mikroyrityksille:

 • joilla on jo akuuttia tarvetta rekrytoida tai teettää työtä, ja jotka haluavat kehittää osaamistaan siihen liittyen, tai
 • jotka ovat kiinnostuneita selvittämään mahdollisuutensa hankkia uutta työvoimaa.

Tyypillisesti tämänkaltaisesta neuvonnasta ovat eniten hyötyneet yrittäjät, jotka ovat toimineet työnantajana alle 5 vuotta tai joiden yritys työllistää enintään 5 henkilöä. Tätä suurempia tai vanhempia yrityksiä voidaan ottaa mukaan palveluun harkinnan mukaan yrityksen palvelutarpeen perusteella.

Palvelu on yrittäjälle maksuton. Sen tarjoavat TE-toimisto ja ELY-keskus, sitä tuottavat yksityiset palveluntuottajat. Ilmoittautuja saa valita palveluntuottajansa itse. Kaikki palveluntuottajat tarjoavat palvelua koko Suomessa vähintään puhelin- ja videoyhteydellä. Alueittain vaihtelee, mitkä palveluntuottajat tarjoavat palvelun henkilökohtaisina tapaamisina.

Lisätietoja

Ville-Antti Laurila, projektipäällikkö
tyollista.taidolla@te-toimisto.fi
p. 0295 041 107