Siirry sisältöön

Uutiset

Yrittäjien kuntabarometri: Liedon elinkeinopolitiikka arvioitiin jälleen Suomen parhaaksi

Yrittäjät arvioivat Kuntabarometri-kyselyssä Liedon elinkeinopolitiikan keskikokoisten kuntien parhaaksi neljännen kerran peräkkäin. Samassa sarjassa kärkikymmenikköön arvioitiin Turun seudulta myös Naantali ja Paimio. Yrittäjien Kuntabarometri -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa.

Yrittäjien Kuntabarometrin sarjojensa voittajat vuonna 2022. Kuva: Esa Siltaloppu

Liedon kunnan elinkeinopolitiikan kokonaisuus sai arvioitiin Yrittäjien Kuntabarometri -kyselyssä neljännen kerran peräkkäin Suomen parhaaksi keskikokoisten eli 10 000–50 000 asukkaan kuntien joukossa. Samassa sarjassa Naantali arvioitiin 5. parhaaksi ja Paimio 8. parhaaksi kunnaksi.

Suurten kaupunkien eli yli 50 000 asukkaan sarjan ykkössija meni neljättä kertaa peräkkäin Seinäjoelle, ja pienten kuntien ykkönen oli Marttila. Varsinaissuomalaisista kunnista kymmenen kärkeen sijoittuivat myös Salo suurimpien ja Aura pienten kuntien joukossa

Varsinais-Suomen kunnat ovat keskiarvoa yritysmyönteisempiä

Maakuntien listauksessa Varsinais-Suomi sijoittui kolmanneksi Etelä-Pohjanmaan ja Savon jälkeen. Varsinais-Suomen maakunnan kokonaisarvosana kuntien elinkeinopolitiikan osalta oli 3,26 (asteikolla 1-5). Tulos oli kahden vuoden takaisiin tuloksiin nähden 0,19 parempi. Alueiden välisessä vertailussa Varsinais-Suomi sijoittui kolmanneksi. Koko maan kokonaisarvosana oli 3,08.

Varsinaissuomalaiset yritykset kokevat yrityspalveluiden tärkeimmiksi osa-alueiksi sujuvat lupapalvelut, verkostoitumisen ja aloittavan yrittäjän palvelut.

****

Yrittäjien Kuntabarometri -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Kysely tehtiin 1.2.–4.4. Siihen vastasi 9 564 yrittäjää eri puolilta Suomea. Voit tutustua alueellisiin ja kuntakohtaisiin tuloksiin yrittajat.fi/kuntabarometri2022.