Siirry sisältöön

Uutiset

Yhteistyökumppanuuksia IT-toimijoille Ruotsista

  • Västeråsin kanssa tehtävän yhteistyön avainsanoja ovat robotiikka, AR, VR ja AI
  • Seuraava tapaaminen on Turussa 28.8.2018
  • Myös syyskuun tapaamiseen Västeråsissa mahtuu yrityksiä vielä mukaan

Turku Science Park Oy ja Västerås Science Park rakentavat yhteistyössä verkostoja kaupungeissa toimivien IT-yritysten välille. Tarkoituksena on helpottaa yrityksiä uusien kumppanuuksien, asiakkuuksien ja alihankintaverkostojen rakentamisessa.

– Västerås tunnetaan myös nimellä Robotdalen. Se on ruotsalaisen robotiikan osaamiskeskittymä, joka tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia yhteistyöhön esimerkiksi robotiikan, tekoälyn, lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden parissa toimiville yrityksille, kertoo erityisasiantuntija Michael Lindholm Turku Science Park Oy:stä.

Yhteistyön käynnistämisestä on Turussa vastannut Turku Science Park Oy:n ohella lähinnä Turun ammattikorkeakoulu. Mukana on kuitenkin myös muita toimijoita mm. Porista ja Salosta.

– Kävimme toukokuussa yhteistyökeskusteluja Turun Shift-businessfestivaaleihin osallistuneiden Anders Sagebornin, Karin Viikin ja Fia Mårdfeltin kanssa. Tapaamisen ohessa Västeråsista saapui myös osallistujia Shiftin oheistapahtuma Å Pitchiin, jossa työnantajia ja työnhakijoita yhdistävä startup Wopify sijoittui kolmanneksi.

Yhteydenpidon tiivistämisestä on sovittu ja seuraava tapaaminen on Turussa elokuun lopulla.

Ruotsalainen Wopify oli mukana toukokuussa 2018 Å Pitch -kisassa.

– Yhteistyömahdollisuuksista kiinnostuneet yritykset ovat tervetulleita mukaan elokuun tapaamiseen, joka pidetään 28. elokuuta. Sen jälkeen seuraava mahdollisuus on syyskuussa, todennäköisesti 19.-21.9., kun matkaamme turkulaisten IT-alan yritysten kanssa Västeråsiin tapaamaan potentiaalisia asiakas- ja yhteistyöyrityksiä, Michael Lindholm kertoo.

– Jos olet kiinnostunut osallistumisesta joko Turun tai Västeråsin – tai vaikka molempiin tapaamisiin, niin kannattaa ottaa yhteyttä.

Michael Lindholmin tavoittaa puhelinnumerosta 040 502 0089 tai sähköpostitse michael.lindholm@turkubusinessregion.com.

Katso lisätietoja elokuun lopun tapaamisesta myös tapahtumakalenterista.