Siirry sisältöön

Uutiset

Varsinais-Suomen ja Satakunnan matkailuorganisaatioiden digihanke loi uusia matkailureittejä

Ylimaakunnallisen yhteishankkeen muodostivat Finnish Archipelago-konsortio, johon kuuluu Visit Pori, Visit Rauma, Yrityssalo, Kemiönsaaren kunta, Paraisten kaupunki, Visit Turku ja Visit Naantali, joka oli hankkeen hallinnoija. Osallistuvien alueiden yhteenlaskettu matkailutulo oli 1 mrd.€ ja työllistävä vaikutus 5470 htv. Hanke kuului työ- ja elinkeinoministeriön alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistäviin kehittämishankkeisiin ja se kanavoitiin Varsinais-Suomen liiton kautta.

Hankkeen myötä syntynyt uusi varausalusta,  www.finnisharchipelagoroutes.fi otettiin käyttöön kesäkuussa 2021. Alustalle on tähän mennessä luotu 15 uutta teemallista matkailureittiä, jolloin kaupallisen alustan hyödynsaajina ovat alueiden majoitus-ravitsemis- ja elämyspalveluita tarjoavat pienet ja keskisuuret yritykset.

""
Uusi varausalusta helpottaa matkailupalveluiden löytämistä Varsinais-Suomessa.

Matkailualan yritysten liiketoiminnan jatkuvuuden edellytyksenä on uudenlainen digitaalisen asiakaspolun käyttöönotto, jolloin palveluiden ketjuttaminen pystytään saamaan houkuttelevimmiksi kokonaisuuksiksi kunta- ja maakuntarajoja ylittämällä. Matkailijoiden arvostus palveluiden ja matkailuyritysten helppoon löydettävyyteen ja helppoon ostettavuuteen oli nähtävissä jo ennen Covid-19 -pandemiaa, mutta pitkään vallinnut tilanne on lisännyt erilaisten sähköisten varaus- ja jakelukanavien käyttämistä. Jatkossa Visit-organisaatiot tuottavat laadukkaita tuotekokonaisuuksia ja kiertopaketteja, joita myös alueiden yritykset voivat myydä.

Elämys Groupin Koko Travel Planner -alusta tulee olemaan tulevaisuudessa käytössä laajalti koko Suomessa, joten ylimaakunnallisia kiertopaketteja voidaan tuotteistaa entistä paremmin. Uudenlaisten kiertomatkojen kysynnän huomattiin kasvavan kansainvälisten asiakkaiden keskuudessa ennen pandemiaa ja usko tuotteiden kysynnän kasvuun on vahva, kun kansainvälinen matkailu on jälleen mahdollista.

Tuotteiden ja palveluiden ja kiertomatkojen suunnittelu ja kehittäminen jatkuu, vaikka hanke on päättynyt. Oikeastaan nythän se työ vasta alkaa, kun käytössämme on oikeanlainen myynti- ja jakelukanava, jolle toivomme saavamme lisää yrityksiä, iloitsee hankkeen koordinaattori, Visit Naantalin toimitusjohtaja Tarja Rautiainen.