Siirry sisältöön

Uutiset

Valmet Automotive alkaa valmistaa Mercedeksen urheiluautoja

Valmet Automotive allekirjoitti heinäkuun lopulla Mercedes-Benz Group AG:n kanssa sopimuksen Mercedes-AMG GT -urheiluauton valmistuksesta polttomoottori- sekä hybridiversiona. Tuotanto alkaa Uudenkaupungin autotehtaalla vuoden 2023 loppupuolella.

Kuvassa tuotantolinja Valmet Automotiven tehtaalla.
Tuotantolinja Valmet Automotiven tehtaalla.

Mercedes-AMG GT -urheiluauton valmistuksen arvioidaan työllistävän Uudenkaupungin autotehtaan eri osastoilla noin 200 henkilöä. Tuotanto on suunniteltu toteutettavaksi sisäisin henkilöstöjärjestelyin.

Jatkossa kaikki nelioviset Mercedes-AMG GT -autot valmistetaan Uudessakaupungissa. Kyseessä on aito Mercedes-AMG-urheiluauto, jonka laatuvaatimukset ovat kovat.

”AMG-mallin valmistus on aivan poikkeuksellisen vahva osoitus Valmet Automotiven osaamisesta. Olemme vakuuttaneet asiakkaan kyvystämme valmistaa erityisosaamista vaativia ja erittäin korkealaatuisia tuotteita. On hienoa palata urheiluautojen valmistajaksi”, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

Valmet Automotive on tyytyväinen nyt allekirjoitettuun sopimukseen, sillä sen myötä yhteistyö Mercedes-Benz Groupin kanssa jatkuu ja laajenee edelleen. Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé jatkaa myös Uudenkaupungin autotehtaan perinteitä laadukkaiden urheiluautojen valmistajana. AMG GT on neljäs automalli, jota Valmet Automotive valmistaa Mercedes-Benz Group AG:lle.

Valmet Automotive on jo käynnistänyt AMG GT -mallin tuotannollistamiseen liittyvän projektin, jossa maalaamoa muutetaan siten, että prosessissa voidaan käyttää useita erikoisvärejä ja muun muassa mattalakkaa. GLC-hitsaamo muutetaan AMG GT ‑tuotannon tarpeita vastaavaksi ja kokoonpanoon rakennetaan mallia varten oma valmistuslinja.