Siirry sisältöön

Uutiset

Vaadin esitteli uusimman alustansa Java-kehittäjille

  • Turkulaisyhtiön Java-kehittäjille suunnattua tekniikkaa käyttää jo 100 miljoonaa loppukäyttäjää ympäri maailmaa
  • Vaadin 10 antaa kehittäjille suoran pääsyn JVM:stä selaimeen
  • Suomen lisäksi yhtiöllä on työntekijöitä USA:ssa ja Saksassa

Turkulainen Vaadin on esitellyt Vaadin 10:n, tähän asti merkittävimmän kehitysalustansa 9 miljoonalle Java-kehittäjälle. Vaadin 10:n suunnitteluperiaatteena on ollut auttaa kehittäjiä ratkomaan liike-elämän ongelmia teknisten ongelmien sijaan. Tämä on saavutettu antamalla kehittäjille suora pääsy JVM:stä selaimeen, mitä mikään toinen tuote ei vielä ole tehnyt. Vaadinin viimeisimmän alustaversion taustalla on 17 vuoden kokemus kehitystyökalujen rakentamisesta.

– Google, Apple ja Microsoft ovat lopettaneet selainkilpailun ja siirtyneet rakentamaan standardoitua verkkoalustaa yhdessä. Samaan aikaan Pivotalin Spring-alusta on nykyisin suosituin alusta Java-sovellusten rakentamiseen. Uskomme, että näiden kahden alustan yhdistäminen auttaa kehittäjiä käyttämään hyväkseen molempia aivan uudella tavalla, sanoo Vaadinin toimitusjohtaja Joonas Lehtinen.

Vaadin 10 koostuu kahdesta osasta: viimeisimpien standardien mukaan rakennetuista verkkokomponenteista ja kevyestä Java-verkkokehyksestä, joka automatisoi selaimen ja serverin välisen viestinnän. Vaadin 10:n verkkokomponentit ovat kaikki mobiilioptimoituja ja käyttäjäkokemuslähtöisesti suunniteltuja. Toiminnallisesti ne ovat räätälöityjä elementtejä, joita voidaan käyttää missä tahansa verkkokehyksessä, kuten Angularissa, Reactissa tai Vuessa. Java-verkkokehys Vaadin Flow on Spring-tuettu, siinä on automaattinen WebSockets-viestintä palvelimen ja asiakkaan välillä sekä tietojen sidonta, ja se tukee vaihtoehtoisia JVM-kieliä kuten Kotlinia ja Scalaa.

– Vaadin 10 on merkittävin askel Java-ympäristössä sitten Spring Bootin. Se edistää tiimin tuottavuutta vaarantamatta käyttäjäkokemusta. Se myös edistää Progressive Web Application (PWA) -tukea alustassa. Meille se on sekä luonnollinen askel 17-vuotisessa historiassamme että uusi sivu Java-kehittäjille, jotka voivat nyt suunnitella käyttäjäkokemuksia JavaScrptissä ja säilyttää Javan lujuuden mallissa, sanoo tuotekehittelyn varajohtaja Niko van Eeghen.

Vaadinin tekniikkaa käyttää nyt 100 miljoonaa loppukäyttäjää, 150 000 kehittäjää ja 40 % Fortune 100 -yrityksistä. Suurin osa tekniikasta toimii avoimessa lähdekoodissa Apache-lisenssillä. Vaadinilla on yli 1 000 maksavaa asiakasta, ja liiketoiminnasta 100 % on sidottu Vaadin-alustaan ja sen ympäristöön. vaadin 10 on pitkän tuen (LTS) tuote, jota tuetaan 5 vuotta tästä julkaisupäivästä eteenpäin.

Viimeisin versio on ladattavissa ilmaiseksi sivustolla www.vaadin.com.

Vaadin-yhtiö on kehittänyt avoimen lähdekoodin Vaadin Framework -kehyksen, jota käyttää 40 % Fortune 100 -yhtiöistä ja yli 150 000 kehittäjää ympäri maailman. Yhtiön 150 työntekijää työskentelevät Suomessa, Pohjois-Kaliforniassa ja Saksassa. Yhtiö saa rahoitusta tarjoamalla teknologiaansa käyttäville yhtiöille muitakin kehitystyökaluja, konsultointia, koulutusta ja tukea.