Siirry sisältöön

Uutiset

Uudistettu Terttu-palvelu tehostaa Turun terveysalan yhteistyötä

Terveyskampus Turun uudistettu tutkimuksen ja kehityksen Terttu-palvelu parantaa terveysalan yhteistyömahdollisuuksia ja yhteistyötä. Turkulaisen terveysalan monialaisen verkoston sähköinen palvelu tuo yhteen kampuksen tarjoamat mahdollisuudet, kuten testialustat, alueen korkeakoulut, sairaanhoitopiirin, tutkijat ja alan yritykset. Uudistus mahdollistaa sujuvamman yritys- ja kumppanuusyhteistyön aloittamisen matalalla kynnyksellä.

Turku Science Park Oy:n asiakkuuspäällikkö Janne Lahtiranta: ”Terttu-palvelu kehitettiin alun perin lisäämään yhteistyötä Terveyskampus Turun kanssa. Tämän tavoitteen palvelu on saavuttanut, mutta haluamme palvella yhteistyökumppaneitamme vielä paremmin. Olemme tunnistaneet selkeitä kohtia niin palvelussa kuin sen taustalla olevassa toiminnassa, joita muuttamalla pystymme tehostamaan toimintaamme – ja olemaan myös aiempaa asiakasystävällisempiä.”

Palveluun tehdyt muutokset toteutettiin vuonna 2021 päättyneessä Terveysalan välittäjäalusta hankkeessa (EAKR, A75218). Hankkeen aikana toteutettiin Terttu-palvelun kehittämiseen keskittyvä työpajasarja, jossa selvitettiin yritysten näkemyksiä palvelun toimintaan liittyen.

Palvelun kehittämisen tavoitteena on tehostaa Terveyskampus Turun palvelutarjonnan ja yhteistyöaloitteiden kohtaamista. Yhteistyötä etsiviltä tahoilta pyydetään nyt tarkempia tietoja aloitteestaan, jotta voidaan varmistaa oikea terveyskampuksen tutkimus- tai kehittämistaho ja näin säästää yrityksen aikaa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin innovaatioasiantuntija, Eriikka Siirala kuvailee tarkemmin yritysyhteistyön haasteita: ”yksi haasteista on juuri oikean yhteistyökumppanin löytäminen kampuksella. Usein tilanne on se, että kumppania etsivät tahon, yrityksen, on tehtävä valtava työ ennen kuin yhteistyön yksityiskohdista voidaan neuvotella.”

Turun ammattikorkeakoulun terveysteknologian yliopettaja, Elina Kontio kertoo uudistetun palvelun tavoitteista: ”Toivomme, että tällä on positiivinen vaikutus terveysteknologian ja muiden terveysalan yritysten liiketoimintaan, sillä monet aiemmista yhteistyöaloitteista ovat liittyneet nimenomaan teknologisten ratkaisujen kehittämiseen. Tämä on hyvä asia Turun seudulle, jossa lääke- ja terveysteknologia ovat kärkialoja.”
Kehitystyön myötä Terttu-palvelun käyttäjämäärien toivotaan kasvavan, ja osapuolien tutkimus- ja kehitystarpeiden kohtaavan jatkossa paremmin.

Uudistettu Terttu-palvelu avattiin tiistaina 12.4.2022 Terveyskampus Turun verkkosivuilla osoitteessa: healthcampusturku.fi.

Terveyskampus Turku on merkittävä lääketieteen, sosiaali- ja terveysalan ja teknologian moniammatillinen osaamiskeskittymä, joka tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia tutkimustoiminnalle, innovaatioille ja yritysyhteistyölle. Terveyskampus Turku -yhteistyössä ovat mukana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia ja Turku Science Park Oy.

Osapuolet edistävät tutkimus- ja yhteistyöedellytyksiä, koulutustoimintaa sekä yritys- ja innovaatiotoimintaa. Lisätiedot: www.healthcampusturku.fi