Siirry sisältöön

Uutiset

Uraauurtavan Turku Intersectoral Excellence Scheme -ohjelman haku on nyt avattu

Turku Intersectoral Excellence Scheme (TIES) on Turku Institute for Advanced Studies (TIAS) -tutkimuskollegioon perustuva uusi postdoc-apurahaohjelma, joka on perustettu yhteistyössä Turku Science Park Oy:n kanssa.

TIES on yhdistelmä perinteistä Institute for Advanced Studiesin alhaalta ylöspäin suuntautuvaa tutkimusta ja alojen välistä työskentelyä. Kaikki TIES-ohjelmaan nimitetyt hakijat suorittavat vähintään kahden ja enintään kuuden kuukauden mittaisen työskentelyjakson korkeakoulun ulkopuoliseen organisaatioon. Tavoitteena on kehittää joukko asiantuntijatutkijoita, jotka pystyvät havaitsemaan ja kehittämään mahdollisuuksia korkeakoulujen, teollisuuden, valtionhallinnon ja voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden välillä.

”Vaatimalla TIES-apurahansaajia suorittamaan työskentelyjakson osana tutkimusohjelmaansa otamme käyttöön uraauurtavan lähestymistavan alojen väliseen työskentelyyn. Odotamme innolla yhteydenottoja organisaatioilta, jotka ovat kiinnostuneita yhteistyöstä kanssamme, jotta voimme rakentaa ohjelman, joka hyödyttää kumppaneita, stipendiaatteja ja koko suomalaista yhteiskuntaa”, sanoo TIAS:n johtaja, professori Martin Cloonan.

TIES pyytää hakemuksia enintään kahdeksaan Fellow-paikkaan kolmivuotiskaudeksi, joka alkaa 1.9.2023. TIAS valitsee stipendiaatit kansainvälisen hakuilmoituksen perusteella ja toivottaa tervetulleiksi hakemuksia kaikilta tieteenaloilta viidestä tiedekunnastaan (kauppatieteet, kasvatustieteet, humanistiset tieteet, oikeustieteet ja yhteiskuntatieteet). Hakijat valitaan akateemisen osaamisen perusteella.

Fellows-haku alkoi 15.11.2022 ja päättyy 9.1.2023. TIES-ohjelmaa rahoittaa Euroopan unionin Marie Skłodowksa Curie -toimintaohjelma (MSCA).

Lisätietoja hakijoille tai organisaatioille, joilla on kiinnostusta isännöidä tutkijakoulutettavien komennuksia, löytyy TIES-ohjelman verkkosivuilta.