Turussa rakennettu Carnival Celebration lähti maailmalle

|

Carnival Celebration on Meyer Turun telakaln uusin valmis laiva, joka luovutettiin 2.11.2022.

Meyer Turun telakka luovutti Carnival Celebrationin asiakkaalle keskiviikkona 2.11. onnistuneesti ja suunnitellussa aikataulussa. Carnival Cruise Line otti aluksen vastaan allekirjoitustilaisuudessa Turussa.

Carnival Celebration lähtee neitsytmatkalleen vielä myöhemmin tällä viikolla. Alus on tiukasti kiinni uusimmissa teknologioissa: laiva esimerkiksi käyttää tämän hetken ympäristöystävällisintä polttoainetta LNG:tä eli nesteytettyä maakaasua.

”Carnival Celebration on yksi teknisesti edistyneimmistä ja ympäristöystävällisimmistä laivoista”, sanoo Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer Carnival Cruise Linen tiedotteessa.

Carnival Celebration -risteilijä lähdössä Meyer Turun telakalta.
Kuva: Meyer Turku / Lavea Media

Meyer kuvaili uusimman aluksen toimitusta monella tapaa poikkeukselliseksi.

”Ensinnäkin kyseessä on Carnival Cruise Linen 50-vuotisjuhlalaiva. Toiseksi, Carnival Celebration aloittaa liikennöinnin välittömästi luovutuksen jälkeen, mikä vahvistaa, että risteilyjen ja sitä kautta risteilyalusten kysyntä on toipumassa. Tunnen suurta ylpeyttä voidessani todeta, että Meyer Turun telakan henkilöstö ja yhteistyökumppanimme ovat jälleen onnistuneet toteuttamaan näin monimutkaisen hankkeen näin rajallisessa ajassa”, Meyer sanoo telakan tiedotteessa.

Carnival Celebration on vuonna 2020 telakalta luovutetun Mardi Grasin sisaralus. Molempien alusten yksi erityispiirteistä on laivan päälle rakennettu BOLT®-vuoristorata.

Carnival Celebration on Meyer Turun telakaln uusin valmis laiva, joka luovutettiin 2.11.2022.
Kuva: Meyer Turku / Lavea Media

Carnival Celebration numeroina

Pituus: 344 m
Leveys: 42 m
Bruttovetoisuus: 182 800
Matkustajia: 5 374
Miehistö: 1 735
Alus purjehtii Panaman lipun alla.