Siirry sisältöön

Uutiset

Turussa kuvattu Bayoneta Suomen elokuvateattereihin

  • Suomalais-meksikolaista yhteistuotantoa kuvattiin Turussa talvella 2017
  • Ohjaaja Kyzza Terrazas oli tyytyväinen Turusta saamiinsa kokemuksiin
  • Elokuvan ensi-ilta on 9.11.2018

Lukuisia elokuvatuotantoja viime vuosina houkutellut Turku oli tärkeä kuvauspaikka myös vuoden 2017 alussa kuvatulle suomalais-meksikolaiselle Bayoneta – Viimeinen isku -elokuvalle. Meksikolaisen Kyzza Terrazasin ohjaama elokuva saa sekä Suomen että Meksikon ensi-iltansa 9.11.

Bayoneta on Terrazasin kolmas pitkä elokuva. Se kertoo meksikolaisesta nyrkkeilijästä Miguelista, joka on päätynyt Suomeen ja Turkuun valmentamaan suomalaista nyrkkeilijää. Kotimaa, lähtöä edeltäneet tapahtumat ja sinne jäänyt tytär eivät kuitenkaan anna Miguelille rauhaa.

Turku hyvä valinta kuvauskaupungiksi

Turku valikoitui kuvauskaupungiksi monestakin syystä. Turkuun tutustumista ehdotti ensin elokuvan suomalaisena tuotantoyhtiönä toiminut Matila Röhr Productions Oy.

– Heidän ehdotuksestaan tulimme Turkuun ja kiersimme useita mielenkiintoisiksi ja toimiviksi osoittautuneita kuvauspaikkoja. Tämä osoittautui myös Helsinkiä helpommaksi lokaatioksi. Lopulta Turku oli täydellinen valinta tarinan tapahtumapaikaksi, ohjaaja Kyzza Terrazas kertoo.

Terrazas arvostaa Turun hyvien kuvausmahdollisuuksien ohella myös alan turkulaisille toimijoille aiempien kuvausprojektien myötä kertynyttä kokemusta ja osaamista. Terrazas kertoo oheisessa videoklipissä myös miten tuotantoryhmä viihtyi kaupungissa.

Elokuvan nyrkkeilykohtaukset on kuvattu Meksikossa, mutta muilta osin elokuva kuvattiin kolmen talvisen viikon aikana Turun seudulla. Suomi on meksikolaiselle eksoottinen maa, josta ei tiedetä juuri mitään. Elokuvan taiteellisesta puolesta vastaavan työryhmän jäsenet olivat lähinnä meksikolaisia, mutta kuvausryhmästä puolet oli Suomesta. Elokuva on saanut Suomen Elokuvasäätiön, YLEn ja Turku Science Park Oy:n yhteydessä toimivan Länsi-Suomen elokuvakomission tuotantotukea.

Sivun yläreunan kuvassa Joonas Saartamo, Brontis Jodorowsky (valmentaja) ja Luis Gerardo Méndez (nyrkkeilijä Miguel).