Siirry sisältöön

Uutiset

Turun seudun toinen Startup-selvitys toteutetaan huhti-kesäkuussa

Turun seudun startup-ekosysteemi kutsutaan jälleen osallistumaan toiseen vuotuiseen startup-selvitykseen. Selvitys toteutetaan vuosittain.

”Selvitys tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden koko seudun startup-yrityksille tuoda esiin oman panoksensa ja vaikuttaa alueen kehitykseen”, Business Turun palveluvastaava Elias Savonlahti sanoo.

Viime vuonna tehty ensimmäinen Turun alueen startup-selvityksessä yritykset ennustivat voimakasta kasvua, vuoteen 2021 verrattuna liikevaihdon kasvua ennakoitiin vuodessa tulevan tunnistetuilta 125 yritykseltä yhteensä jopa 54 miljoonaa euroa.

”Ensimmäisen selvityksen jälkeen nyt on mahdollisuus saada vertailukelpoista tietoa ja nähdä, miten ekosysteemi on kehittynyt”, Savonlahti jatkaa.

Business Turun toimitusjohtaja Tom Palenius muistuttaa, että vireä startup-ekosysteemi on yksi keskeisistä alueen voimavaroista talouden kehitykselle ja innovaatiotoiminnalle. Vuosittain toteutetulla kyselyllä saadaan ajanmukaista tietoa ekosysteemin kehityksestä.

”Osallistuminen tähän selvitykseen on loistava tilaisuus yrityksille vaikuttaa alueen kehitykseen ja varmistaa, että tarvittavat resurssit suunnataan oikein. Kannustan kaikkia Turun seudun startup-yrityksiä osallistumaan aktiivisesti kyselyyn. Vastaaminen auttaa meitä kehittämään alueen startup-toimintaa oikeaan suuntaan”, Palenius sanoo.

Selvityksen aineisto kerätään seudun startup-yrityksille suunnatun kyselyn ja puhelinkontaktien avulla. Lisäksi kyselyyn vastanneita ja luvan antaneita pyydetään raportin valmistumisen jälkeen keskustelemaan tarkemmin yritysten tarpeista ja yrityspalveluiden jatkokehittämisestä.

Startup-selvityksen raportti valmistuu kesäkuussa aikana ja sen toteuttaa Tampereen startup –yhdistys.

Lisätiedot:

Elias Savonlahti, palveluvastaava

Business Turku

elias.savonlahti@businessturku.fi tel. 040 742 6741