Turun ammattikorkeakoulu ja Kesko solmivat laajan yhteistyösopimuksen

|

""

Turun ammattikorkeakoulu ja suomalainen kaupan alan pörssiyhtiö Kesko ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka syventää osapuolten välistä yhteistyötä entisestään.

– Olemme aikaisemmin tehneet hajanaisempaa yhteistyötä, mutta nyt yhteistyö saa suunnitelmallisemman muodon ja pystymme rakentamaan paremmin yhteistyön suuntaa, kertoo Turun ammattikorkeakoulun tekniikan ja liiketoiminnan sektorin koulutusjohtaja Juha Kontio

Turun AMK on aiemmin solminut vastaavia sopimuksia muun muassa lääkeyhtiöiden ja telakkateollisuuden kanssa, mutta Keskon kanssa solmittu yhteistyö on ensimmäinen merkittävä sopimus liiketalouden alalta. Sopimuksen myötä Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoille avautuu uudenlaisia koulutuskokonaisuus-, harjoittelupaikka- ja opinnäytetyömahdollisuuksia, jotka liittyvät Keskoon ja sen toimintaan. 

""
Allekirjoitustilanteessa paikalla olivat Juha Kontio (kuvassa vas.), Turun AMK:n koulutus- ja tutkimusvastaava Jaana Kallio-Gerlander ja Keskon Lauri Inna.

– Syvempi yhteistyö mahdollistaa yksittäiset opinnot, vierailut Keskon toimipisteisiin ja erilaiset projektitoimeksiannot. Toiminta tulee näkymään erityisesti opiskelijoiden tasolla. Kannustankin nyt opiskelijoita tarttumaan näihin mahdollisuuksiin, joita Keskon kanssa solmittu sopimus tuo mukanaan, toteaa Kontio.

Keskolle on tärkeää isona kansallisen tason toimijana tehdä alueilla onnistunutta ja määrätietoista sidosryhmäyhteistyötä. Yhteistyö tarjoaa myös keskolaisille kouluttautumismahdollisuuksia. 

– Omalta osaltamme olemme kertomassa omasta työstämme, saamme kontakteja ja luomme urapolkuja. Tietysti meiltä löytyy myös mielenkiintoisia projektimahdollisuuksia ja kehittämiskulmia esimerkiksi logistiikan, digitalisaation, verkkokaupan, myynnin ja kaupan osaamisen puolelta, sanoo Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Lauri Inna

– Odotan, että opiskelijoille välittyy hyvä kuva K-ryhmän tarjoamista mahdollisuuksista. Voimme tarjota erilaisia uravaihtoehtoja nuorille aktiivisille opiskelijoille, ja kaupan ala voi olla erinomainen ponnahduslauta työelämän ensimmäisillä askelilla, jatkaa Inna.