Siirry sisältöön

Uutiset

Turkulaisen viestintätoimiston Ahvenanmaan kesäkampanjalle eurooppalaista tunnustusta

Visit Ålandin yhdessä turkulaisen viestintätoimisto OSG Viestinnän kanssa toteuttama innovatiivinen ja menestyksekäs digi- ja viestintäkampanja valittiin Euroopan parhaimmaksi monikanavaiseksi kampanjaksi viestintäalan arvostetussa European Excellence Awards -kilpailussa.

Itsehallinnon 100-vuotisjuhlinnan viime kesänä käynnistänyt Ahvenanmaa oli uuden haasteen edessä, kun maakunta oli menettämässä lähes puolet kesän matkailijoistaan koronarajoitusten vuoksi. Ahvenanmaa on suosittu kesäkohde ruotsalaisten parissa lyhyen välimatkan vuoksi.

""
Ahvenanmaan kampanjassa Suomen jokainen kaupunki sai oman nimikko-omenapuun Öfvergårdsin omenatilalta.

– Teimme jo alkutalvesta yhdessä viestintätoimistomme kanssa tutkimuksen, jossa selvitettiin suomalaisten käsityksiä Ahvenanmaasta matkailukohteena. Saimme selville, että meidän tulee parantaa näkyvyyttämme, lisätä tietoisuutta Ahvenanmaasta matkailukohteena ja viestiä siitä, kuinka tänne voi matkustaa terveysturvallisesti, Visit Ålandin toimitusjohtaja Lotta Berner Sjölund kertoo.

Ahvenanmaata ja turvallista matkustusta tehtiin tunnetuksi kotimaassa muun muassa järjestämällä tutustumismatkoja sosiaalisen median vaikuttajille ja median edustajille. Yhdessä ahvenanmaalaisten kanssa ideoitiin myös juhlavuoden kunniaksi kampanja, jossa Suomen jokainen kaupunki sai oman nimikko-omenapuun Öfvergårdsin omenatilalta. Ahvenanmaan kauniita rantoja nostettiin esiin Hiekkakakkujen SM-kisoilla, joiden aluekilpailuita järjestettiin eri puolilla Suomea.

– Ahvenanmaa on upea kohde, joka vastaa kotimaisten matkailijoiden toiveisiin kauniista saaristoluonnosta, hyvästä ruuasta ja monipuolisista harrastusmahdollisuuksista, OSG Viestinnän toimitusjohtaja Toni Perez sanoo ja jatkaa:

– Tuote oli kunnossa, ja meidän tehtävänämme oli rohkaista ihmisiä matkaan ja löytämään Ahvenanmaa uudelleen. Kampanja saikin hienon näkyvyyden. Jokaisella suomalaisella oli periaatteessa mahdollisuus törmätä maakunnan viesteihin eri kanavissa yli viisi kertaa kesän ja kevään aikana.

Kesän kampanjan tulokset eivät jääneet vain näkyvyyden tasolle, sillä digimarkkinoinnin avulla varmistettiin kiinnostuksen muuttuminen myös varauksiksi.

– Teimme kaikkien aikojen matkailuennätyksen Ahvenanmaalla heinäkuussa ja ilman ulkomailta tulevia turisteja. Myös syksyllä matkustus on jatkunut vilkkaana ja mikä parasta olemme saaneet paljon positiivista palautetta Ahvenanmaalla vierailleilta, Visit Ålandin toimitusjohtaja Lotta Berner Sjölund toteaa.

Ahvenanmaan kesäkampanja valittiin viestintäalan arvostetussa European Excellence Awardseissa finalistien joukkoon peräti kolmessa eri sarjassa: Euroopan paras matkailukampanja, Euroopan paras integroitu markkinointiviestinnän kampanja ja Pohjoismaiden paras viestintäkampanja. Voitto tuli kotiin kategoriasta Euroopan paras monikanavainen kampanja. Kisaan lähetettiin yli 800 kampanjaa eri puolilta Eurooppaa.

– Jo finaaliin pääseminen oli upea tunnustus meille juhlavuotta viettäville ahvenanmaalaisille ja voitto toki kruunaa sen. Olemme kuitenkin jo saaneet yhden parhaista palkinnoista eli sen, että nousimme yhdeksi kesän suosikkikohteiksi Suomessa, Visit Ålandin toimitusjohtaja Lotta Berner toteaa.