Turkulaisen HyTestin myynti kiinalaiselle Mindraylle vahvistui

|

""

Keväällä julkistettu turkulaisen HyTestin kauppa kiinalaiselle Mindraylle on saatettu päätökseen. Uusi omistaja lupaa tukea HyTestiäinvestoinneissa tutkimukseen ja tuotekehitykseen, jotta yritys voi vahvistaa asemiaan toimialan IVD-raaka-aineliiketoiminnassa.

Toukokuussa 2021 HyTestin pääomistaja, Summa Equity, ilmoitti myyvänsä diagnostiikkateollisuudelle vasta-aineita valmistavan HyTest Invest Oy:n ja sen tytäryhtiöt kiinalaiselle Mindray-yhtiölle 545 miljoonan euron kauppahinnalla. Nyt kiinalainen Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics Co., Ltd., yksi maailman johtavista lääkinnällisten laitteiden ja ratkaisujen tarjoajista, on saanut tämän merkittävän yrityskaupan päätökseen.

""
Turkulainen HyTest kuuluu maailman johtaviin IVD-diagnostiikkateollisuuden toimittajiin.

– Kaupan vahvistuminen antaa meille mahdollisuuden saada huippuluokan raaka-aineita sekä hyödyntää HyTestin T&K- ja innovaatio-osaamista, kertoo WU Hao, Mindrayn pääjohtaja.

– Odotamme HyTestin investoivan jatkossakin lisää resursseja teknologioiden ja tuotteiden jatkuvaan kehittämiseen sekä innovaatioiden ja tieteellisen tutkimuksen edistämiseen. Tuemme HyTestiä tulevissa T&K-toiminnan investoinneissa, näin vahvistaen ja parantaen sen keskeisiä kilpailuetuja sekä säilyttäen yhteisen asemamme maailmaanlaajuisena IVD -raaka-aineliiketoiminnan johtajana.

HyTest on yksi maailman suurimmista in vitro -diagnostiikkateollisuuden (IVD) toimittajista ja sillä on kestävä ja uskollinen asiakaskunta tällä alalla. Yritys valmistaa vasta-aineita ja antigeenejä IVD-teollisuuden käyttöön, pääasiassa erilaisten laboratoriotestien avainkomponenteiksi. HyTest on saavuttanut kansainvälisen markkinajohtajan aseman tietyissä markkinasegmenteissä, kuten sydänmerkkiaineiden ja influenssan testausreagenssien valmistajana. Yrityksellä on yli 2000 asiakasta, joista useiden kanssa sillä on ensisijaisen toimittajan asema, mukaan lukien monet maailman johtavista IVD-yrityksistä.

– Olemme iloisia kumppanuudesta Mindrayn kanssa, koska näin voimme myös tulevaisuudessa tarjota parhaat tuotteet ja asiakaspalvelun globaaleille asiakkaillemme. Mindray on ihanteellinen strateginen kumppani HyTestille, ja olemme tyytyväisiä saadessamme jatkaa korkealaatuisien vasta-aineiden ja antigeenien kehittämistä ja tarjoamista asiakaskunnallemme jatkossa osana Mindrayta, kommentoi HyTestin toimitusjohtaja Juhana Rauramo.