Siirry sisältöön

Uutiset

Turkulaisen Brave Teddyn esikoisleffassa paljon paikallista osaamista

Turkulaisen Brave Teddy- tuotantoyhtiön ensimmäinen pitkä elokuva Free Skate saa ensi-iltansa 21.10.2022. Ajan hermolla olevassa elokuvassa lupaava taitoluistelija loikkaa Venäjältä Suomeen paetakseen epäinhimillisiä olosuhteita. Elokuva tulee ensi-iltaan maailmantilanteessa, jossa teemat ovat ajankohtaisempia kuin koskaan.

Free Skate on taitoluistelun maailmaan sijoittuva nuoren naisen kasvutarina. Valoisasta tulevaisuudesta ja uusista mahdollisuuksista huolimatta menneisyys ei päästä häntä kahleistaan. Hän ymmärtää, että vaikean menneisyyden kohtaaminen on ainoa reitti maailman huipulle.

Mukana elokuvan tekemisessä on ollut paljon turkulaista osaamista. Tuottajat Roope Olenius ja Veera W. Vilo (Bright Fame Pictures) käänsivät katseensa Turkuun etsiessään yhteistuottajaa, ja Brave Teddy otti mielellään haasteen vastaan.

Kuvassa lehdistön ennakkonäytöksessä elokuvan tekijäkaarti Artturi Rosten, Nina Korento, Janne-Markus Katila, Mikko Kaurio, Roope Olenius, Veera W. Vilo, Saara Elina, Jouni Kuru sekä Viivi Björklund.

“Free skate on Brave Teddyn ensimmäinen yhteistuotanto ja se on luonut upean mahdollisuuden meille kehittyä elokuvantekijöinä. Tulevaisuudessa tavoitteemme on tuoda vielä isompia projekteja tänne Turkuun kuvattavaksi”, kommentoi Brave Teddyn vastaava tuottaja ja osakas Jouni Kuru.

Elokuvan tuotannossa on ollut mukana iso joukko turkulaisia ja Turku-taustaisia tekijöitä. Brave Teddyn osakas Mikko Kaurio on elokuvan pääkuvaaja. Kaurion yhteistyö Oleniuksen ja Vilon kanssa on jatkoa kansainvälisesti levitetylle Kyrsyä – Tuftland -elokuvalle. Free Skate on Kaurion neljäs kokopitkä elokuva, jossa hän on ollut kuvaajana.

“Mikon kanssa työskenteleminen on vertaansa vailla ja olimme enemmän kuin iloisia saadessamme Brave Teddyn mukaan tähän projektiin myös tuotantoyhtiönä. Näin kunnianhimoisessa projektissa ammattitaito tulee esiin, enkä olisi voinut kuvitellakaan kuvaavani elokuvaa kenenkään muun kuin Mikon kanssa”, sanoo elokuvan ohjaaja-tuottaja Roope Olenius.

Brave Teddyn tiimissä työskentelevä elokuvan ja elokuvakulttuurin moniosaaja Artturi Rostén on leikannut elokuvan. Lisäksi tuotannossa on ollut mukana turkulainen pukusuunnittelija Nina Korento ja maskeeraajana nyt Helsinkiin muuttanut turkulaistaustainen Katariina Kannisto.

Turkulainen tuotantoyhtiö Brave Teddy on tuottanut elokuvaa yhdessä porilaisen Bright Fame Picturesin kanssa.