Turkulainen BCB Medical ostaa ruotsalaisen Health Solutions AB:n

|

""
  • Terveystietoon keskittynyt ohjelmistotalo BCB Medical tähtää kaupan myötä kansainväliseen kasvuun
  • Suomalaisten ja ruotsalaisten yhtiöiden ratkaisut ovat kiinnostaneet etenkin asiakkaita Pohjois-Euroopassa
  •  BCB Medicalin ratkaisuja käyttää työssään jo yli 10 000 terveydenhuollon ammattilaista

Suomen markkinoiden johtava lääketieteellisen tiedon keräämiseen ja analysoimiseen keskittynyt ohjelmistotalo BCB Medical Oy on ostanut ruotsalaisen kumppaninsa ja edelläkävijän terveystiedoissa, Health Solutions AB:n. Kaupan myötä BCB Medicalista tulee Pohjoismaiden merkittävin terveydenhuollon IT-yritys, joka keskittyy potilashoidon laatuun ja vaikuttavuuteen. Kaupan myötä yhtiön henkilöstömäärä nousee yli sadan.

""
BCB Medical kehittää tautikohtaisia terveydenhuollon seurantaratkaisuja.

Kauppa antaa turkulaisyhtiölle merkittäviä mahdollisuuksia kasvattaa liiketoimintaansa Suomen ulkopuolella.

– Tämä on meille tärkeä askel kansainvälistymisessä. Health Solutions on vahva toimija Pohjoismaissa, ja olemme tehneet yhteistyötä vuodesta 2013 lähtien. BCB Medicalin ja Health Solutionsin kehittämät ratkaisut ovat jo herättäneet suurta kiinnostusta Pohjoismaissa ja Iso-Britanniassa, kertoo BCB Medicalin toimitusjohtaja Petteri Viljanen.

BCB Medicalin seurantaratkaisuja käyttää jo yli 10 000 terveydenhuollon ammattilaista lähes 350 klinikalla eri puolilla Suomea. Yhtiöt ovat käynnistämässä myös kasvutavoitteita tukevia uuden henkilöstön rekrytointeja.

BCB Medical on perustettu vuonna 2003. Sillä on toimistot Turun ohella myös Kuopiossa, Oulussa ja Espossa. Yhtiö on kehittänyt tautikohtaisia, CE-merkittyjä seurantajärjestelmiä yli 100 eri tautiryhmän seurannan ja analysoinnin tueksi. Yhtiö on mukana myös Turun yliopiston johtajamassa PRIVASA-hankkeessa, jossa kehitetään tekoälyyn perustuvia menetelmiä arkaluontoisten aineistojen turvalliseen hyödyntämiseen.