Turku on Elokuvapäivän koti: koko kaupunki katsoo elokuvia 3.9.2022

|

Elokuvapäivä on tapahtuma, jossa elokuvia esitetään tapahtuman yhteistyökumppaneiden tarjoamana läpi päivän eri puolilla Turkua. Esityspaikkoina ovat toimineet muun muassa Turun linna, urheiluareenat ja museolaiva Suomen Joutsen! Tapahtuma on yleisölle ilmainen.

Elokuvakomissaari Teija Raninen iloitsee, että Turussa elokuva-ala tuo monenlaista työtä, eloa ja elämyksiä.

Tämän syksyn Elokuvapäivän suuri ulkoilmanäytös on upea Zaida Bergrothin Tove -elokuva (2020) Turun tuomiokirkkotorilla. Aukio täyttyy lähes tuhannesta elokuvan ystävästä.

Turun seudun elokuva-alalla on kaikkea. Turku on elinvoimainen elokuvakaupunki, jossa on tuotantoyhtiöitä, elokuva-alan ammattilaisia, lahjakkaita elokuvaopiskelijoita ja elokuvan harrastajille meillä on ilmaisia elokuvanäytöksiä kaksi kertaa vuodessa.

”Filmikaupunki Turku elää ja hengittää elokuvia: työn, opiskelun ja harrastusten muodossa. Elokuvat tuovat myös poikkeuksellisia elämyksiä ja aitoa iloa ihmisille täällä Turussa!”, sanoo elokuvakomissaari Teija Raninen.

Käy katsomassa ilmaiset elokuvanäytökset ja hanki elokuvaelämys, jonka voit saada vain Turusta! Katso koko ohjelma osoitteessa:  Elokuvapäivä: Etusivu – Turkulainen kaupunkifestivaali (elokuvapaiva.fi)