Siirry sisältöön

Uutiset

Turku ICT Week rikkoi kävijäennätyksensä

Turku Science Park Oy:n koordinoima vuosittainen teemaviikko Turku ICT Week saavutti kävijätavoitteensa. Kuluneen viikon aikana 18 eri tilaisuutta keräsi yli 1500 kävijää. Aiempina vuosina osallistujia on ollut parhaimmillaan runsas 1000.

Tapahtuman koordinoinnista vastaava Sonja Hyrynsalmi Turku Science Park Oy:stä kertoo, että kävijäennätyksen taustalla vaikutti muun muassa tapahtumien määrän kasvu.

– Viime vuosina tilaisuuksia on ollut parhaimmillaan 15. Nyt tarjontaa oli 18 tapahtuman verran, joten osasimme odottaakin uutta osallistujaennätystä. Runsaimman osanoton keräsi jo tuttuun tapaan ICT Showroom, jossa opiskelijat esittelevät ICT-Cityn käytävällä ja aulassa omia liikeideoitaan. Käytävät pursusivat ihmisiä ja tunnelma oli innostunut, Hyrynsalmi arvioi.

– Viime vuosina tapahtuma on onnistunut tavoittamaan joka vuosi yli tuhat ihmistä. Viikko on siis löytänyt paikkansa ihmisten mielissä – tapahtumien ja osallistujien kasvu on pitkäjänteisen työn tulosta ja osoittaa, että brändi on vakiintunut.

Muita ison yleisön keränneitä tilaisuuksia olivat Turku Robotics, Tieturvapäivä ja Digital Futures -seminaari, jotka keräsivät eniten huomiota myös sosiaalisessa mediassa.

– Tavoitimme myös jälleen uusia ihmisiä tapahtumiin. Hyvät puhujat, ajankohtaiset aiheet ja valtakunnallisilta toimijoilta saatu huomio ilahduttivat myös. Näyttää siltä, että myös ensi vuonna tulossa on tapahtumajärjestäjiä Turun seudun ulkopuoleltakin.

– Positiivista oli myös se, että liikkeellä oli paljon myös rekrytointimielellä tapahtumissa näkyneitä toimijoita. Tuntuu siltä, että Turun seudun positiiviset talousuutiset näkyivät myös Turku ICT Weekin osallistujissa ja järjestäjissä, Hyrynsalmi iloitsee.