Siirry sisältöön

Uutiset

TSR Groupin vienti piristyi Enterprise Europe Networkin avulla

  •  Turkulaisen TSR Groupin liikevaihto lähti viennin käynnistyttyä reippaaseen kasvuun
  • Yhteydenotto Turku Science Parkiin johti nopeisiin toimiin 2016
  • Kansainvälistymisen tukena olivat Enterprise Europe Networkin palvelut

Kun turkulainen valaistusyhtiö TSRGroup halusi aloittaa lippulaivatuotteensa WorkLiten viennin ulkomaille, se kääntyi Enterprise Europe Networkin puoleen. Yrityksen liikevaihto on sen jälkeen kasvanut voimakkaasti, ja se on laajentunut 13:lle eri markkina-alueelle Euroopassa ja sen ulkopuolella.

TSR Group tarjoaa valaistusratkaisuja kaikenlaisille rakennustyömaille. Valaisinvalikoima sisältää valomastot, kiinteät ristikkomastot, valonheittimet, LED-valonheittimet ja lippulaivatuotteen, iskunkestävät WorkLite -työmaavalaisimet, jotka kestävät vaihtelevia työskentelyolosuhteita, tärinää ja iskuja.

Hakukone näytti voimansa

”Olimme juuri käynnistäneet vientiponnistelut vuonna 2016, ja satunnainen haku Internetissä osui Enterprise Europe Networkin kohdalle. Otin yhteyttä, ja asiat alkoivat rullata lähes välittömästi”, kertoo TSR Groupin vientipäällikkö Mikael Niittymäki.

Turku Science Park Oy:ssä Olli Mankonen auttoi Niittymäkeä luomaan profiilin Enterprise Europe Networkin Yrityskontaktipörssiin. Pian sen jälkeen vientiagentti Belgiassa otti yhteyttä, minkä jälkeen allekirjoitettiin viipymättä kauppasopimus, joka on ollut erittäin tuottoisa. Niittymäki löysi EEN-verkoston avulla vientiagentit myös Saksasta, Isosta-Britanniasta ja Ruotsista.

Työhaalariin ja turvakypärään pukeutunut mies kiinnittää työmaavalaisinta valkoiselle seinälle.
TSR Group Oy:n WorkLite -työmaavalaisin on yhtiön lippulaivatuote.

Turku Science Parkin Mankonen, jonka tehtäviin kuuluu yritysten kansainvälistymisnäkymien kehittäminen, auttoi TSR Groupia osallistumaan useisiin verkostoitumisseminaareihin tarjoten samalla jatkuvia neuvontapalveluita.

”Uskoimme yrityksen mahdollisuuksiin alusta asti. Heidän tuotteensa ovat kilpailukykyisiä ja lähestymistapa kansainvälistymiseen on ammattimainen. He yksinkertaisesti tekevät hyvää työtä”, Mankonen sanoo.

”Enterprise Europe Network on tehnyt kaikesta helpompaa”, kertoo Niittymäki. ”Heidän ansiostaan pääsin ottamaan yhteyttä juuri oikeisiin ihmisiin, jotka olivat kiinnostuneita tuotteistamme. Yhteistyö oli mukavan mutkatonta ja selkeää.”

Lisää henkilökuntaa, suurempi liikevaihto, uudet tilat

EEN-yhteistyön ansiosta TSR Groupin liikevaihto on kasvanut vuoden 2016 2,9 miljoonasta eurosta 4,1 miljoonaan euroon vuonna 2017. Lisäksi yritys on palkannut lisää henkilökuntaa ja jopa ostanut vastaavia sähkölaitteita valmistavan yrityksen viime vuonna.

Niittymäki haluaa laajentaa kaikkialle Eurooppaan ja peräti Kanadaan asti.

”Ajattelimme laajentuvamme Yhdysvaltoihin, mutta päätimme keskittyä Kanadaan”, hän sanoo.

Menestyminen on tuonut mukanaan myös uusien tuotantotilojen tarpeen, ja yritys etsii parhaillaan sopivaa tonttia. Tämän valaisinvalmistajan tulevaisuus näyttää valoisalta.

Lisätietoja Enterprise Europe Network -verkostosta

Startup-yritykset ovat välttämättömiä Euroopan talouskasvun kannalta. Osana tämän vuoden EU Open for Business -kampanjaa Euroopan komissio pyrkii tavoittamaan Enterprise Europe Network -verkoston tuella lähes kaksi miljoonaa pk-yritystä Latviassa, Romaniassa, Suomessa, Kroatiassa ja Ruotsissa.

Enterprise Europe Network on maailman suurin tukiverkosto pk-yrityksille, joilla on laajentumishaluja oman maan ulkopuolelle. Sen 600 paikallista jäsenorganisaatiota tarjoaa neuvonta-, kumppanuus- ja innovaatiopalveluita yritysten kansainvälisen kasvun tueksi. Turun seudun yrityksiä verkoston palveluita tarjoaa Turku Science Park Oy. Lisätietoa yhtiön kansainvälistymispalveluista löydät täältä.