Siirry sisältöön

Uutiset

Taksonomia ohjaa jatkossa rahoittajien toimintaa – osallistu webinaariin

Mikä taksonomia? Keitä se koskee? Menestyäkseen kestävästi tulevaisuudessa yritysten täytyy olla tietoisia EU:n luokittelujärjestelmästä eli taksonomiasta sekä ymmärtää, miten se vaikuttaa teidän toimintakenttäänne. Tule kuuntelemaan 8.9. alkavaa webinaarisarjaa aiheesta!

Euroopan unionin kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmä eli taksonomia luo kriteeristön sille, millainen liiketoiminta on kestävää ympäristön kannalta. Se ohjaa jatkossa sitä, mille projekteille rahoitusta jaetaan sekä luo raportointivelvoitteita isoille pörssiyhtiöille, mutta vaikuttaa lähes jokaisen yrityksen toimintaan.

”Taksonomia tulee vaikuttamaan myös pienempien yritysten toimintaan, sillä moni on pörssiyhtiöiden alihankintaverkostoissa mukana, jolloin myös heidän toiminnallaan on merkitystä rahoituksen suuntautumiseen. EU:n investoinnit tulevat jatkossa suuntautumaan vahvemmin taksonomiakriteeristön täyttäville projekteille ja hankinnoille”, avaa Turku Science Parkin eritysasiantuntija Hanna Haaksi.

Olennainen osa taksonomiaa on ”Do no significant harm” -periaate, joka tarkoittaa, ettei yhtä ympäristötavoitetta voida edistää muiden tavoitteiden kustannuksella. Periaatteen toteutuminen edellyttää analyysityötä sekä järjestelmällistä lähestymistapaa vastuullisuusasioihin.

Webinaarisarja: tukea ja apua taksonomian hallintaan

Turku Science Park järjestää syksyllä webinaarisarjan ”Taksonomiatorstai – Mikä taksonomia?”, jossa käsitellään taksonomiaa kokonaisuutena sekä miten se tulisi ottaa huomioon esimerkiksi energiaratkaisuissa tai sopimusjuridiikassa.

Ilmoittaudu mukaan ja vinkkaa yrityksessäsi muillekin asiasta kiinnostuneille!

Taksonomiatorstai -webinaarisarja

To 8.9. klo 8.30–9.30
Mikä taksonomia, Riikka Sievänen, KPMG
Ilmoittaudu mukaan tästä.

To 13.10. klo 8.30–9.30
Rakentamisen luokittelu, Pekka Vuorinen, Rakennusteollisuus
Ilmoittaudu mukaan tästä.

To 10.11. klo 8.30–9.30
Kestävä energiajärjestelmä, Janne Peljo, EK
Ilmoittaudu mukaan tästä.

To 15.12. klo 8.30–9.30
Taksonomia sopimuksiin, TBc
Ilmoittaudu mukaan tästä.

Sarja kokonaisuudessaan: Taksonomiatorstai – Mikä taksonomia? | Turku Business Region

Haluatko heti perehtyä syvemmin? Tutustu taksonomiaan Elinkeinoelämän keskusliiton sivuilla:

Mikä ihmeen EU-taksonomia – Brysselin-toimistomme vastaa – Elinkeinoelämän keskusliitto (ek.fi)