Siirry sisältöön

Uutiset

Suomen ja Yhdysvaltojen yritysyhteistyötä kehitetään – hae yritysasiantuntijaksi Washingtoniin

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Suomen johtavat kaupungit ja talousalueet (niin sanotut kuutoskaupungit) ovat sopineet Business Finlandin ja ulkoministeriön kanssa uuden kaupallisen ja teollisen yritysasiantuntijan ”Industrial Consul” sijoittamisesta USA:han vahvistamaan yritysyhteistyöstä amerikkalaisten yrityskumppanien kanssa. Haku auki 17.10. asti.

Yritysasiantuntijahaku on yksi toimista, jolla elinkeinoelämä haluaa syventää kaupallista ja teollista yhteistyötä puolustusteollisuusjätti Lockheed Martinin ja sen kumppaneiden kanssa Suomen F 35 -hävittäjäkauppojen imussa.

”Seuraavien parin vuoden aikana Suomen syytä täydellä teholla hyödyntää NATO-jäsenyyden ja hävittäjäkauppojen avaamien ovien kaupalliset ja teolliset kumppanuudet”, korostaa EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Uuden kaupallisen asiantuntijan palkkaaminen lisää suomalaisen yrityskentän vahvaa ja osaavaa läsnäoloa USA:n markkinoilla. Asiantuntijan toivotaan auttavan suomalaisyrityksiä jo ensi vuoden alusta alkaen Washingtonissa Suomen lähetystön tiloissa.    

”Siinä missä amerikkalaisia yrityksiä kiinnostaa Suomen teknologinen osaaminen älyinfrasta digitalisaatioon ja biotalouteen, olen kuullut varsinkin suomalaisen hyvinvointiin panostavan yrityskulttuurin kiinnostavan amerikkalaisia työntekijöitä. Tietenkään pelkästään hyvien paikallisten tekijöiden houkuttelu ei riitä, koska USA:n markkinat voivat olla haastavat jopa paikallisille yrityksille. Onkin tärkeää tukea mahdollisimman monipuolisesti suomalaisia yrityksiä, jotka näille markkinoille ovat pyrkimässä. Avoinna oleva yritysasiantuntijan tehtävä on siis todella tervetullut! Mahtavaa, että tällainen rooli luodaan kehittämään uusia innovatiivisia yhteisprojekteja samalla edistäen suomalaisten yritysten kansainvälistymistä”, sanoo WTC Turun vetäjä Heidi Saaristo. 

Häkämiehen mukaan Lockheed Martin on jo osoittanut laajaa kaupallista ja teollista kiinnostusta Suomea kohtaan, sillä puolustusteollisuuden ratkaisut perustuvat yhä useammin siviiliteollisuuden ratkaisuihin tekoälystä ja televiestinnästä energia- ja resurssitehokkuuteen. F-35-kaupat jo aikaisemmin tehneet Tanska ja Norja ovat jo luoneet vastaavan yritysyhteistyön Lockheed Martinin kanssa.

Suomen tavara- ja palvelukauppa sekä keskinäiset investoinnit ovat kasvaneet viime vuosina Yhdysvaltojen kanssa, tuoreimpana esimerkkinä Fortumin ja Microsoftin yhteishanke Espoossa. Tänä päivänä yli 250 suomalaisyritystä on tytäryhtiön kautta läsnä Yhdysvalloissa ja ne luovat yli 100 000 työpaikkaa maahan.

Sinustako tai tutustasi uusi Industrial Consul Washingtoniin?

Hae paikkaa nyt tai vinkkaa eteenpäin 17.10. mennessä!