Siirry sisältöön

Uutiset

StayUp-ohjelma turvaamaan vanhan koulukunnan yritystoimintaa

Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy laajentaa palvelukokonaisuuttaan. Huhtikuun alussa käynnistyvä StayUp-ohjelma auttaa yrittäjää säilyttämään saavutetun liiketoiminnan tason ja tuoton myös niille yrityksille, jotka eivät halua hyödyntää toiminnassaan digitaalisia palveluita.

Viime vuosina Turku Science Park Oy on lanseerannut useita alku- ja kasvuvaiheen yrityksille suunnattuja kiihdytys- ja kasvuohjelmia. Moni leipiintyneempi ja digitaalisiin palveluihin kyllästynyt yrittäjä on kuitenkin kokenut kasvua painottavat StartingUp-, BusinessUp- ja LevelUp-ohjelmat nuoria diginatiiveja suosiviksi. Monelle ”viimeinen niitti” on ollut kehitysyhtiön maaliskuussa käyttöönottama verkkosivujen palvelubotti ja sen mahdollistama 24/7-ajanvarausmahdollisuus.

– Palaute palveluistamme on ollut hyvin positiivista. Joukosta erottuu kuitenkin pieni joukko eri-ikäisiä, tasaista tulosta jo vuosia, jopa vuosikymmeniä tehneitä yrittäjiä. Jotkut heistä eivät yhteiskunnan asettamista paineista huolimatta halua ottaa käyttöön esimerkiksi sähköpostia, verkkosivuja, saati sosiaalisen median kanavia, kertoo uuden StayUp-ohjelman rakentanut yrityspalvelujohtaja Tiia Turkki.

Ohjelmassa tavoitteena on säilyttää yrityksen nykyinen, saavutettu liikevaihdon taso ja liikevoitto ilman rekisteröitymistä erilaisiin digialustoihin. Turku Science Parkin yritysneuvontaan on rekrytoitu palvelua tuottamaan yhdeksän uutta StayUp-valmentajaa. He auttavat yrittäjiä välttämään esimerkiksi verohallinnon ja Kelan digitaalisia palveluita. Palvelun mahdollistaa 1.4.2022 käynnistyvä kolmevuotinen Coaching For Old School Entrepreneurs CoFOSE -hanke, johon Euroopan Unionin Elpymisrahasto on myöntänyt 7,3 miljoonan euron rahoituksen. Tiia Turkki arvioi, että hankkeella kyetään hitaammista yhteydenpitokanavista huolimatta tavoittamaan ja palvelemaan Turun seudulla jopa satoja yrityksiä, ja siten estämään yrittäjyydestä luopumista suunnittelevia toteuttamasta aikeitaan.

Yksi uuden palvelun ensimmäisistä käyttäjistä on Maskussa toimivan Pantyhose Leggings Oy:n yrittäjäpariskunta Sirkka ja Jonne Savén.

– Meille digitalisaatio on kirosana. Olemme sähköallergikkoja, joten senkin takia haluamme edelleen asioida perinteiseen tapaan viranomaistoimipisteissä ja paperilomakkeita käyttäen. Huolta aiheuttaa kuitenkin kirjepostin hitaus ja se, että yhä harvemmalla yhteistyökumppanilla tai viranomaisella on käytössään fakseja, Savénit kertovat.

Palvelusta kiinnostuneille oli tarkoitus järjestää infotilaisuus Teamsissä, mutta suunnitelmasta jouduttiin kohderyhmän antaman palautteen takia luopumaan. Myös fyysinen tilaisuus päätettiin koronapandemian edelleen jatkuessa hylätä, joten kiinnostuneet voivat ilmoittautua postitse osoitteeseen Turku Science Park Oy, Tiia Turkki, Joukahaisenkatu 3 A, 20520 Turku. Kaikkien yhteystietonsa tällä viikolla postittaneiden kesken Turku Science Park on luvannut CoFOSE-hankkeen käynnistymisen kunniaksi arpoa frankkeerauskoneen.

""
Tiia Turkkia hymyilyttää aprillipäivänä alkaneen uuden Coaching For Old School Entrepreneurs CoFOSE -hankkeen saama rahoitus.