Siirry sisältöön

Uutiset

SparkUpin startup-yhteisölle oma virtuaalialusta

Pandemia-aika hiljensi kasvokkaisista kohtaamisista voimaa ammentavan Turun seudun startup-yhteisö SparkUpin tilat. Pandemian hellitettyä on aika siirtyä uuteen normaaliin, jossa virtuaalialusta Solved mahdollistaa paikallisen yhteisön toimintaan osallistumisen vaikka maapallon toiselta puolelta.

Pandemian aikana SparkUpin startup-yhteisön tiloissa on ollut hiljaista. Normaalivuotena siellä järjestetään yli 600 tapahtumaa, kuluneina pandemiavuosina joitain kymmeniä. Tämä on kuitenkin kehittänyt kykyä tehdä etätapahtumia ja saanut ajattelemaan digitaalisten alustojen tuomia mahdollisuuksia. Etäyhteydet ja niitä hyödyntävät alustat mahdollistavat kansainvälisten puhujien ja yhteisöjen tuomisen paikallisten saataville entistä paremmin.

""
Doerz-startupin toimitusjohtaja Tomi Virtanen tutustui uuteen Solved-alustaan SparkUpin fasilitaattori Elias Savonlahden opastuksella.

SparkUpille on nyt perustettu oma virtuaalinen startup-yhteisö suomalaiselle Solved-alustalle. Alusta tuo SparkUpin yhteisön helposti kenen tahansa ulottuville, vaikka ei Turun Tiedepuistossa Kupittaalla sijaitseviin yhteisötiloihin paikalle pääsisikään.

– Nyt käyttöön otettu alusta mahdollistaa vertaistuen startupien kesken, mutta samasta paikasta voi löytää myös startup-ekosysteemin kaikki muut osapuolet, kuten mentorit, sijoittajat, mahdolliset business-kumppanit ja Turku Science Park Oy:n kasvuvalmentajat, kertoo uutta kokemusta rakentamassa ollut SparkUpin fasilitaattori Elias Savonlahti.

Yksi Turun seudun startup-skenen aktiivisista ja pitkäaikaisista vaikuttajista on Doerzin toimitusjohtaja Tomi Virtanen. Hän on hyödyntänyt omaa yritystoimintaa käynnistäessään Turku Science Parkin yrityspalveluiden tuottamaa BusinessUp-kiihdytysohjelmaa vuonna 2016. Startup-maailma oli tullut kuitenkin tutuksi jo ennen sitä.

– Olen useampana vuonna vienyt bussillisen innokkaita yrittäjänalkuja Slushiin tutustumaan startupeihin ja niitä ympäröivään ekosysteemiin. Kun Turku Science Park Oy perusti SparkUpin, löysin itseni hyvin nopeasti sieltä pohtimasta mitä useista ideoistani lähtisin toteuttamaan.

Virtasen yritys Doerz auttaa matkailijoita löytämään aitoja elämyksiä yhdessä paikallisten kanssa. Digitaalinen palvelu kasvaa tällä hetkellä erityisesti Keski-Euroopassa ja edistää samalla tavoitetta kestävästä matkailusta.

– Ilman SparkUpin kaltaista yhteisöä tuskin olisin lähtenyt perustamaan Doerzia tai löytänyt nykyistä liikekumppaniani Arto Aaltosta, Doerzin toimitusjohtaja sanoo.

Nyt avattu virtuaalinen alusta Solved mahdollistaa myös yhteisön kehitysideoiden esiin tuomisen ja niistä keskustelun laajemmalla porukalla.

– Ihmiset ovat kaivanneet tapaamisia kasvotusten ja SparkUpin ovet ovatkin taas avoinna. Torstaina 24.3. kello 15–18 järjestetään ovien avautumisen kunniaksi Kick Off -tapahtuma. Silloin riemuitsemme kasvokkain, mutta tulevaisuudessa startup-yhteisössä hyödynnämme paitsi fyysiset tilat, myös virtuaalisen puolen tuomat mahdollisuudet parhaalla mahdollisella tavalla, Elias Savonlahti iloitsee.

SparkUpin verkkoyhteisöön Solvedissa voit liittyä rekisteröitymällä tästä linkistä. Doerziin voit tutustua tästä linkistä.