Siirry sisältöön

Uutiset

Sijoittajat ja startupit kohtaavat kauniissa jokimiljöössä toukokuussa

Kansainvälinen Northbound Startups Sails with Å Pitch -tapahtuma tarjoilee käytännönläheistä tietoa ja tapaamismahdollisuuksia sijoittajille ja startupeille. Kantavana teemana on kestävä bisnes.

Sijoittajien, startup-yrittäjien ja sellaiseksi aikovien kannattaa suunnata toukokuun lopulla Turun Aurajokirantaan. Tarjolla on Turku Science Parkin luotsaaman Northbound Startups -hankkeen (NBS) oppeja paketoituna konkreettiseen ja kokemuspohjaiseen muotoon.

EU-rahoitteisen NBS-hankkeen päätarkoitus on ollut valmentaa lupaavia startupeja löytämään asiakkaita, kasvamaan ja kansainvälistymään sekä toimimaan sijoittajien kanssa. Ideana on ollut myös tuoda sijoittajia ja startupeja yhteen kansainvälisesti ja paikallisesti. Osallistujia on ollut Suomesta, Ruotsista ja Virosta.

Hankevastaava Johanna Puhtilan mukaan hankkeen lopputapahtumassa kokemuksia ja oppeja tuodaan yleisölle startupien, sijoittajien ja kouluttajien näkökulmista käytännönläheisellä tavalla. Kaikille avoin tilaisuus on vuorovaikutteinen, ja yleisö saa esittää kysymyksiä.

– Haluamme myös kuulla, mitä me Turku Science Parkissa voisimme tehdä enemmän ja millaista apua yrittäjät toivovat.

Tapahtuman Keynote-puhujana on smoothieketju Jungle Juice Barin perustaja Noora Fagerström. Hän on luotsannut startupin kansainväliseen menestykseen ja toimii nykyään enkelisijoittajana. Paneelikeskustelussa pohditaan, miten luodaan bisnestä, joka on sekä kestävää että tuottoisaa.

Pitchausta joessa seilaten

Marina Palacessa pidetyn lopputapahtuman jälkeen seilataan jokilautalla, jossa kisataan Å Pitch -kilpailu. Siinä jo valitut 12 startupia viidestä eri maasta esittelee liikeideansa kolmessa minuutissa potentiaalisille sijoittajille, asiakkaille ja sidosryhmille.

Turku Science Parkin asiantuntijan Sami Uusitalon mukaan kilpailun teemana on kestävä ja tuottava bisnes. Osallistujayrityksillä pitää siis olla halu tehdä maailmasta parempi paikka jonkun teknologisen, sosiaalisen tai ekologisen ratkaisun avulla. Voittajalle on luvassa 8000 euron palkinto.

– Å Pitchissä kilpaillaan uniikissa miljöössä, tosissaan mutta silti rennolla fiiliksellä.

Uusitalon mukaan Turku Science Park kannustaa kestävään yritystoimintaan monin tavoin. Parhaillaan haetaan rahoitusta esimerkiksi hankkeeseen, jossa autettaisiin Turun seudun yrityksiä pääsemään mukaan kansainvälisten organisaatioiden hankintoihin, joissa painotetaan kestävän kehityksen arvoja.

– Esimerkiksi YK:ssa hankinnat ovat miljardeissa, mutta yksittäinen hankinta on keskimäärin 100 000 dollarin suuruinen. Pienetkin yritykset voivat siis tehdä tarjouksen ja päästä mukaan.

Northbound Startups Sails with Å Pitch 24.-25.5.2022, Marina Palace ja jokilautta, Turku. Jälkimmäisenä päivänä matchmaking-tapahtuma sijoittajille, startupeille ja muille yhteistyökumppaneille. Lisätiedot ja tarkempi ohjelma täällä.