Siirry sisältöön

Uutiset

Sandvik on ostanut kaarinalaisen Akkuraten

Sandvik on ostanut suomalaisen, Kaarinassa toimivan kokonaisvaltaisen akunhallinnan edelläkävijän Akkuraten, joka on kehittänyt ohjelmistoalustan litiumakkujen analytiikkaan ja eliniän ennustamiseen. Uusi omistaja tuo Akkuratelle vakautta, ison yhtiön vahvuudet sekä ympärille laajan työntekijäpoolin.

Kuvassa Akkuraten perustajatiimi: COO Kimmo Valo, CSO Lauri Pulkkinen, CEO Mika Kanninen sekä CTO Jari Koskinen.
Akkuraten perustajatiimi: COO Kimmo Valo, CSO Lauri Pulkkinen, CEO Mika Kanninen sekä CTO Jari Koskinen.

”Meidän kannaltamme on hienoa, että pystymme Akkuratessa keskittymään nyt paljon kapeammalle sektorille ja vaikuttamaan asioihin, kuten minkälaista dataa akuista saadaan ja miten. Pitkällä aikavälillä pääsemme vaikuttamaan myös datan hallinnan ja itse akun designiin ja mullistamaan sitä kautta yhden teollisuuden alan tulevaisuutta. Olemme innoissamme edessä olevasta työstä sekä mahdollisuuksista, mitä yrityskauppa meille tuo”, Akkuraten toimitusjohtaja ja perustaja Mika Kanninen sanoo.

Sandvikin tiedotteen mukaan Akkuraten osto vahvistaa Sandvikin johtavaa asemaa sähköistymisen ja akkuanalytiikan osaamisessa.

”Akkuraten hankinta on linjassa tavoitteemme kanssa parantaa ja tehostaa asiakkaidemme turvallisuutta, tuottavuutta ja kestävyyttä toimittamalla johtavia akkusähköisiä ratkaisujamme. Olipa kyse akun automaattisesta vaihtoteknologiasta, jännitteen lisäämisestä, akun käyttöiän pidentämisestä tai laitteiden kyvykkyydestä ja luotettavuudesta, pyrimme viemään alan sähköistyksen aikakauteen. Odotamme innolla, että saamme toivottaa Akkuraten tervetulleeksi konserniin”, sanoo Mats Eriksson, Load and Haul -divisioonan johtaja Sandvik Mining and Rock Solutionsista.

Akkuraten perusti Nokiassa ja Microsoftilla työskennellyt akkutiimi vuonna 2016. Akkuraten pääkonttori ja akkulaboratorio sijaitsevat Kaarinan Piispanristillä, lähellä Sandvikin Turun toimipistettä. Kauppa allekirjoitettiin ja saatiin päätökseen 17.6.2022.

Sandvikin tiedote Sandvik acquires Finland-based Akkurate, a solutions provider of holistic battery management — Sandvik Group (home.sandvik)