Siirry sisältöön

Uutiset

Saariston uusi yhteysalus suunnitellaan ja toteutetaan paikallisena yhteistyönä

Deltamarin on valittu suunnittelijaksi uuteen saariston yhteysalukseen. Aluksen rakentaa puolestaan HL-Metal Paraisilla. Alus aloittaa liikennöinnin 1. toukokuuta 2023, ja se palvelee Turun saaristossa Nauvon pohjoispuolella sijaitsevia saaria.

Deltamarin toteutti Finferriesille aluksen konseptisuunnittelun tarjouskilpailun aikana, ja hankkeen jatkotyö sisältää täydellisen perussuunnittelun ja suurimmat osat detaljisuunnittelusta.

”Olemme erittäin iloisia voidessamme jatkaa pitkäaikaista yhteistyötämme Finferriesin kanssa ja odotamme innolla yhteistyötä HL-Metallin kanssa tässä projektissa. Tämä sopimus on meille erityisen tärkeä, sillä se osoittaa kykyjämme pienempien lauttojen ja työalusten segmentillä”, Deltamarinin myyntijohtaja Esa Jokioinen sanoo.

Aluksen rakentava HL-Metal on perheyritys, jolla on toimisto ja tuotantotilat Paraisilla.

”Olemme ylpeitä siitä, että paikallisena yrityksenä olemme saaneet mahdollisuuden rakentaa tämän yhteysaluksen, joka palvelee saaristoa ja sen asukkaita. Pidämme tätä vahvana vahvistuksena siitä, että olemme onnistuneet kehittämään liiketoimintaamme ja osaamistamme niin, että voimme toimia arvostettuna kumppanina pienempien lauttojen ja työalusten huolto- ja uudisrakennusmarkkinoilla”, iloitsee HL-Metallin toimitusjohtaja Markus Flinckman.

Uusi alus on 30,8 metriä pitkä ja 7,8 metriä leveä, sen kantavuus on 25 tonnia ja maksimimatkustajamäärä 99.