Siirry sisältöön

Uutiset

Rolls-Roycesta Vuoden logistiikkayritys

  • Varsinais-Suomessa vuoden logistiikkayhtiö on Rolls-Royce
  • Yhtiön kehityskeskus synnyttää uutta logistiikan osaamista
  • Palkinnon myönsivät Turku kauppakamari ja LOGY ry Varsinais-Suomi

Turun kauppakamari ja LOGY ry Varsinais-Suomi ovat valinneet vuoden logistiikkayritykseksi teknologiayhtiö Rolls-Roycen. Palkinnon perusteena on Rolls-Roycen innovatiivinen toiminta alueella.

”Yrityksen autonomisten laivojen tutkimus- ja kehityskeskuksen perustaminen Turkuun tukee täysin uudenlaista kehitysekosysteemiä. Kehityskeskus on synnyttämässä alueelle merkittävän uuden logistiikan alan osaamiskeskittymän sekä uusia korkean lisäarvon työpaikkoja, mikä vahvistaa kansainvälistä huippuosaamista Turun seudulla”, sanoo Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwo.

Rolls-Roycen tavoitteena on kehittää etäohjattavista ja autonomisista laivoista todellisuutta ja hyödyntää digitalisaatiota teollisuudessa. Yritys tulee myös investoimaan merkittävästi autonomisten laivojen kehitykseen tulevina vuosina.

Palkinto luovutettiin Rolls-Roycen edustajille tänään Turussa järjestetyillä Navigate-messuilla. Kuva: Turun kauppakamari.

”Tutkimus- ja kehityskeskus on alueellisesti merkittävä panostus, mutta se vahvistaa myös koko Suomen sitoutumista autonomisen liikenteen kehittämiseen”, toteaa LOGY ry Varsinais-Suomen alueen puheenjohtaja Petri Hällfors.

Turun kauppakamari ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistyksen LOGY ry:n Varsinais-Suomen alue myöntävät vuosittain kunniapalkinnon vuoden logistiikkayritykselle. Palkinto myönnetään valtakunnallisesti merkittävästä Varsinais-Suomen alueella toteutetusta työstä Suomen logistiikkatoimialan ja logististen palveluiden kehittämiseksi.