Siirry sisältöön

Uutiset

Rester Oy, TM System Finland Oy ja Finnkino Luxe Mylly palkittiin Entrepreneurial Spirit of Turku -palkinnoilla

Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park palkitsi Eurooppa-foorumissa eri osa-alueilla ansioituneita, Turun alueen yrityksiä. Entrepreneurial Spirit of Turku -palkinnot jaettiin kolmessa eri kategoriassa: Growth in Sight – Kasvua edessä, Brave Move – Rohkea uudistaja ja Born Global – Syntyjään kansainvälinen. Palkintojen saajat julkistettiin Hotel Radisson Blu Marina Placessa Eurooppa-foorumin torstain Talouspäivän alkajaisiksi.

”Näillä yrityspalkinnoilla haluamme nostaa esiin alueemme menestystarinoita, toisaalta tunnustuksena yritysten ja yrittäjien rohkeasta sekä määrätietoisesta työstä mutta toisaalta myös kannustavina esimerkkeinä muille yrityksille. Turun seudulla on vahvaa osaamista ja vahvoja yrityksiä, joista kaikki voimme olla aidosti ylpeitä ja myös kertoa tätä tarinaa eteenpäin”, perustelee Turku Science Parkin toimitusjohtaja Tom Palenius, joka jakoi palkinnot yrittäjille Eurooppa-foorumissa.

Turku Science Park jakoi Entrepreneurial Spirit of Turku -yrityspalkinnot tänä vuonna jo 19:nnen kerran.

Kuvassa Entrepreneurial Spirit of Turku -palkitut: TM System Finland Oy:n toimitusjohtaja Markus Hallapuro (vas.), Rester Oy:n asiakkuus- ja kehityspäällikkö Henna Knuutila sekä Finnkino Luxe Myllyn teatteripäällikkö Kari Korhonen.
Entrepreneurial Spirit of Turku -palkitut: TM System Finland Oy:n toimitusjohtaja Markus Hallapuro (vas.), Rester Oy:n asiakkuus- ja kehityspäällikkö Henna Knuutila sekä Finnkino Luxe Myllyn teatteripäällikkö Kari Korhonen.

Growht in Sight: Rester Oy

Growth in Sight -kategoriassa palkittiin tekstiilien kierrätysratkaisuja tarjoava paimiolainen Rester Oy, joka mahdollistaa yritystekstiilien kierrätyksen uudeksi tekstiilikuiduksi ja laadukkaaksi raaka-aineeksi monelle eri toimialalle. Tekstiilien uudelleenkäyttö ja tekstiilijätteen kierrätyksen tehostamisella, voidaan merkittävästi vähentää ympäristökuormitusta, sekä uuden ja neitseellisen tekstiilikuidun kulutusta.

Kansainvälisestikin vertailtuna ainutlaatuinen eri toimialoja yhdistävä Rester on kiertotalouden edelläkävijä, jonka potentiaali toimia merkittävänä markkinajohtajana on suuri.

”Tuntuu hyvältä, että tärkeä työmme huomataan myös tällä lailla. Tämä vahvistaa tunnetta, että teemme oikeaa asiaa. Nyt on meille juuri oikea hetki kasvattaa toimintaamme, kun vuonna 2025 Euroopassa astuu voimaan tekstiilijätteiden erilliskeräysvelvoite, minkä lisäksi muu EU-strategia luo painetta saattaa jäsenmaissa kierrätys kuntoon. Meillä onkin suunnitelmissa kasvaa myös muihin maihin”, Rester Oy:n asiakkuus- ja kehityspäällikkö Henna Knuutila kertoo.

Born Global: TM System Finland Oy

Born Global -yrityksenä palkittiin cleantech-kasvuyritys TM System Finland Oy. Turkulainen perheyritys toimittaa teollisuudelle energiaa säästävää ja kasvihuonepäästöjä poistavaa teknologiaa. TM System Oy:n prosessiteollisudelle kehittämien teknologioiden ja palveluiden avulla isot globaalit yritykset sekä pienemmät toimijat ovat pystyneet pienentämään hiilijalanjälkeään, ottamaan talteen tuotannosta aiheutuvia kaasuja sekä valjastamaan ne uudelleen käytettävään muotoon ja kuivaamaan erilaisia sivuvirtoja.  

”Olemme pitkään tehneet tätä työtä ja meidän asiakkaamme ovat maailmalta, joten on hienoa, että meitä muistetaan tällä tavalla. Viimeiset vuodet olemme tehneet vahvasti töitä tuotekehityksen kanssa ja luoneet käänteentekevää teknologiaa mm. kiertotalouteen. Olemme myös kehittäneet teollisuusprosessien suljetun kierron, joka ottaa talteen haitalliset kemialliset yhdisteet estäen niiden pääsyn ilmakehään. Monet uusista teknologioistamme, kuten CO2-negatiivinen kuivatusteknologia, tukevat tämän hetken trendejä, joten olemme saaneet uusia kansainvälisiä asiakkaita sekä uusia toimialoja mukaan. Osa teknologiastamme jopa auttaa asiakkaitamme luomaan kokonaan uudenlaista liiketoimintaa tukemaan tämän päivän kestävän kehityksen tavoitteita”, iloitsee toimitusjohtaja Markus Hallapuro.

TM System Finland Oy on luonut 50 toimintavuotensa aikana mittavat globaalit verkostot ja suurin osa sen tuotannosta myydäänkin kansainvälisille markkinoille.

Brave Move: Finnkino Luxe Mylly

Rohkeutta luoda uusia elämyksiä haastavista ajoista huolimatta on osoittanut Finnkino Luxe Mylly, joka palkittiin Brave Move -kategoriassa. Pohjoismaiden ensimmäinen luksusteatteri avasi ovensa huhtikuussa 2022.  

Päätös tehdä suuri investointi aikana, jolloin korona dramaattisesti laski elokuvateattereiden kävijämääriä osoittaa vahvaa uskoa omaan tuotteeseen ja asiakaskuntaan. Kuudesta salista koostuva premium-teatteri Myllyssä tarjoaa sekä asiakkaille valinnanvaraa elokuvaelämyksen suhteen että mahdollistaa elokuvien pysymiseen ohjelmistossa kauemmin Turun alueella.

”Minä ja kaikki kollegamme olemme erittäin iloisia palkinnosta. Koemme itsekin, että teimme rohkean liikkeen monella tapaa. Edistimme isoa hanketta korona-aikana epävarmuuden keskellä, mutta uskoimme, että tällaiselle ajanvietteelle on kysyntää epidemian jälkeenkin. Maailmalla uusia leffateattereita on rakennettu jo jonkin aikaa mukavuus ja tarjoilu edellä ja ne on otettu hyvin vastaan. Uudenlaisen teatterin avaaminen Turun seudulle on ollut myös erittäin onnistunut avaus”, teatteripäällikkö Kari Korhonen kertoo.

Lisätietoja

Pia Lappalainen
Viestintäpäällikkö
Turku Science Park OY
pia.lappalainen@turkubusinessregion.com
+358 44 250 4105

Kategoriat selityksineen

Growth in Sight – Kasvua edessä 

Yrityksen toiminta ennakoi tulevaa kasvua. Kasvu voi olla yrityksen oman toiminnan kasvua tai se voi perustua myös verkostojen kautta tapahtuvaan kasvuun, jolloin yritys omalla toiminnallaan luo kasvu- ja kehittymismahdollisuuksia myös muille yrityksille. Yritys toimii kasvukonseptinsa perusteella rohkeana esimerkkinä uusien yritysten perustajille. 

Born Global – Syntyjään kansainvälinen

Yrityksen menestys nojaa kansainvälisyyteen. Yritys pelaa ainakin ”Eurooppa-liigassa”, ehkä globaaleilla markkinoilla ja suurin osa yrityksen tuotannosta menee vientiin. Yritys on alusta asti osannut yhdistää suunnittelun, tuotannon ja markkinoinnin menestyksekkäästi. Laaja yhteistyö niin asiakkaiden, jakelukanavien, yhteistyökumppaneiden – jopa kilpailijoiden kanssa – toimivat yrityksen menestyksen avaimina. 

Brave Move – Rohkea uudistaja

Yritys ei pelkää rikkoa rajoja, vaan kekseliäästi ja päämäärätietoisesti uudistaa toimintaansa, toimintatapojaan ja jopa toimialaansa. Rohkeilla päätöksillään yritys toimii muutosten ajan menestyksekkäänä tienraivaajana ja inspiroivana esimerkkinä tuottaen uudenlaista osaamista, tuotteita, konsepteja tai palveluita.

Entrepreneurial Spirit of Turku -palkintoperinne alkoi vuosituhannen alussa järjestetystä Eurooppalaisesta yrittäjyyden päivästä, European Day of Entrepreneurs, jota Turun seudulla vietettiin monen muun eurooppalaisen kaupungin tavoin. Viime vuosina käytännöksi on muodostunut tunnustuksen saavien yritysten palkitseminen osana Turun Eurooppa-foorumia.